Hon fixar nya dejter – åt exmaken

Snäll och omtänksam med kropp som en grekisk gud – och tyvärr lite av en gamer. Med de orden sålde Marie Andersson in sin exman Artur Bahdassarian i en annorlunda kontaktannons på Facebook.
– Det är hårt därute på dejtingmarknaden och jag ville gärna hjälpa honom, säger Marie Andersson.

ANNONS

Till för tre år sedan var Marie Andersson gift med Artur Bahdassarian och de har två barn på åtta respektive tio år ihop. För en tid sedan hade hon erbjudit sig att ha barnen hos sig, trots att det egentligen var pappavecka, för att Artur skulle på dejt. Både hon och barnen var förväntansfulla och hoppades att han skulle träffa någon ny. Men kvällen slutade med att han kom hem till dem och åt middag i stället – tjejen hade inte dykt upp och bara slutat svara på sms.

– Jag har själv blivit ”ghostad” och vet hur ont det gör. Jag kände att jag ville hjälpa till på något sätt och kom på idén att lägga ut en liten efterlysning i den stora tjejgrupp jag är med i på Facebook, för att hitta de vettiga tjejerna därute.

ANNONS

Sagt och gjort. I gruppen ”Pink room” la hon ut en bild på Artur tillsammans med en beskrivning av honom som snäll, omtänksam, med bra jobb och en kropp som en grekisk gud. På köpet får man också ”världens bästa söner varannan vecka och ett rent magiskt ex”, skrev hon.

Separerade på grund av spelandet

Med en så fin beskrivning kan man undra varför de alls skiljde sig. Förklaringen ligger enligt Marie i Arturs spelintresse, som man enligt annonsen gärna får dela.

– Det var verkligen den stora orsaken till att det inte höll mellan oss. Jag förstår mig inte på datorspelande alls och tycker att det är slöseri med tid. Men hittar han bara någon som delar det intresset så kan de ju få det toppen tillsammans.

Artur fick oväntad hjälp att hitta en ny partner – av sitt ex.
Artur fick oväntad hjälp att hitta en ny partner – av sitt ex. Bild: Privat

Artur Bahdassarian instämmer i det resonemanget. World of Warcraft hör till favoritspelen och det upptar en hel del tid.

– Man behöver nog ha en förståelse för det i alla fall, eftersom det är så stor del av mitt liv. Är hon dessutom gamer själv är det ju fantastiskt! Men det är absolut inget måste. Det var väldigt snällt av Marie att lägga ut en sådan efterlysning och jag hoppas att det kan leda till något.

ANNONS

I övrigt är önskemålen att hon ska bo i närheten av Linköping och helst ha egna barn men vara klar med barnskaffandet.

– Eftersom jag har mina barn här så kommer jag aldrig flytta någonstans, och distansförhållande är jag inte så sugen på, säger Artur.

Fick hundratals svar

Inlägget i Pink Room fick på kort tid över 200 kommentarer och Marie Anderssons inkorg blev snabbt full av svar från tjejer som ville dejta hennes ex-partner.

– Jag har inte hunnit gå igenom hela skörden än, det är helt otroligt vilken respons det blev. Men hittills har jag skickat en vidare som verkar väldigt lovande. Pratglad och sprallig! säger hon.

Marie hoppas att Arturs framtida partner ska dela hans stora spelintresse.
Marie hoppas att Arturs framtida partner ska dela hans stora spelintresse. Bild: Privat

En och annan kommentar i Facebookgruppen har ifrågasatt det sunda i att fixa dejter åt sin exmake, och huruvida man verkligen är klar med exet då.

– Om man låter sin exfru lägga ut en raggannons åt en – kan man vara mer klar än så? Vårt förhållande gick nog ganska tidigt över till att vara bara vänner. Jag vill att han ska vara lycklig även om det inte blev vi som blev lyckliga ihop, säger Marie Andersson.

Även Artur Bahdassarian har svårt att förstå varför man inte skulle kunna hjälpa exet att hitta någon ny.

ANNONS

– För mig är det konstigare att inte vara vän och försöka hjälpa sitt ex, särskilt när man har barn ihop. Men det beror väl också på hur det tog slut, vi skiljdes som vänner och vill varandra väl.

ANNONS