Förra årets final i Imagine Sweden. Nu blir det varken någon regionfinal eller riksfinal för Imagine Sweden 2020.
Förra årets final i Imagine Sweden. Nu blir det varken någon regionfinal eller riksfinal för Imagine Sweden 2020. Bild: Stefano Conti

Imagine Swedens regionfinal ställs in

Den 4 april skulle regionfinalen i musiktävlingen Imagine Sweden ha ägt rum på Folkets hus i Uddevalla, men nu meddelar arrangörerna Kultur Ungdom att den ställs in.

ANNONS

– Vi från Kultur Ungdom, som håller i regionfinalen, tog ett beslut här om dagen att ställa in eller ställa om alla våra publika arrangemang fram till den första juni, säger Karl Robb Kaardal som är projektledare för Imagine Sweden i Västra Götaland.

Beslutet om att ställa in Imagine Swedens regionfinal berodde delvis även på att riksfinalen i Gävleborg också har ställts in.

– Då ser vi ingen mening med att ha en regionfinal om det ändå inte blir en riksfinal, tillägger Karl Robb Kaardal.

Totalt skulle åtta akter ha tävlat under regionfinalen som skulle ägt rum på Folkets hus i Uddevalla. Men nu försöker Karl och hans kollegor att hitta en annan lösning för de tävlande.

ANNONS

– Situationen är ju lite oklar för oss just nu, precis som för många andra. Och det kommer bli svårt rent ekonomiskt att hålla en riksfinal senare i år, och med det sagt även en regionfinal, säger Karl Robb Kaardal och fortsätter:

– Men däremot ska vi försöka hitta andra evenemang och scener för de som skulle ha medverkat, så att de får möjlighet till andra speltillfällen. Självklart är det tråkigt att ställa in, men en tanke vi har är att de kanske skulle kunna spela under Kulturkalaset i höst, men inget är bestämt så vi får se vart det landar helt enkelt.