I oktober 2019 mötte Bohusläningen Jack Vreeswijk i hans hem i Uddevalla.
I oktober 2019 mötte Bohusläningen Jack Vreeswijk i hans hem i Uddevalla. Bild: Edvin Bergström

Jack Vreeswijk om sorgen efter moderns död

Efter cancerdiagnosen berättar nu artisten Jack Vreeswijk om sorgen efter moderns bortgång. I ett inlägg på Facebook berättar han om ett tufft år 2019.

ANNONS

I november berättade den folkkäre artisten Jack Vreeswijk att han drabbats av cancer. Han hade då opererats och skulle påbörja cellgiftsbehandling.

LÄS MER: Folkkära Jack Vreeswijk har drabbats av cancer

Nu berättar vissångaren, i ett inlägg på Facebook, att hans mor gått bort.

"Om man nu ska summera 2019 så kan undertecknad konstatera att det varit ett högst dramatiskt år med några höjdpunkter men också med en hel del miserabla inslag", inleder han texten innan han berättar om höjdpunkterna i form av konserter och lågpunkterna i form av cancerdiagnosen.

"Till råga på allt så somnade morsan in för ett litet tag sedan vilket styrker tesen om att olyckor kommer i lavinform", fortsätter han.

ANNONS

"Är tacksam för mina tre söner"

Han avslutar med att säga att han ändå har tillförsikt inför det nya året, och skickar en tacksamhetstanke till sina nära och kära.

"Är dock tacksam för mina tre söner samt bonusdotter som stöttat och min underbara fruga... utan henne så vete fan om jag klarat detta år."

LÄS MER: Jack Vreeswijk vill omfamna skuggan av pappa Cornelis

I november skrev Jack Vreeswijk att ingen behövde oroa sig för att hans cancerdiagnos skulle komma att påverka den planerade turnén med bland annat artisten Brolle, och att det inte skulle komma att bli några inställda konserter.

"Turnén med Brolle i Mars blir ju av naturligtvis och självklart turnén med syster Cajsa S Åkerström i höst."