Protester utanför "Leaving Neverland"-premiären i januari. Arkivbild.
Protester utanför "Leaving Neverland"-premiären i januari. Arkivbild.

Jacksons familj slår tillbaka i dokumentär

Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp mot två pojkar i den omtalade dokumentärserien "Leaving Neverland". Nu slår delar av den döde popikonens familj tillbaka i en egen dokumentär.

ANNONS
|

I "Neverland firsthand", som finns på Youtube , intervjuas syskonbarnen Taj Jackson och Brandi Jackson samt Jacksons mångårige samarbetspartner Brad Sundberg.

Bakom den halvtimmeslånga filmen står den nyzeeländske journalisten och Jackson-fantasten Liam McEwan, som påstår sig lägga fram viktiga uppgifter som lämnades utanför "Leaving Neverland".

I intervjuerna avfärdas anklagelserna om att Jackson skulle ha gjort sig skyldig till övergrepp. Dessutom utmålas Wade Robson och James Safechuck, som säger sig ha blivit utnyttjade av Jackson som barn, som opålitliga opportunister som saknar bevis för sina påståenden.

Taj Jackson har tidigare startat en insamling via nätet för att finansiera en dokumentär som ska ta den kände farbrodern i försvar.

ANNONS

"Leaving Neverland" har väckt kraftiga reaktioner bland fans och hos flera av Jacksons familjemedlemmar. Bland annat har popikonens dödsbo stämt den amerikanska tv-kanalen HBO på 100 miljoner dollar.

Jackson, som avled 2009, har i omgångar anklagats för sexuella övergrepp mot pojkar. 2005 friades han i en uppmärksammad rättegång och drygt tio år tidigare gjordes ett annat fall upp utanför domstol. Jackson nekade konsekvent till anklagelserna.

TT
ANNONS