Jemima Hicintuka tvingades lämna "Idol". Arkivbild.
Jemima Hicintuka tvingades lämna "Idol". Arkivbild.

Jemima får lämna "Idol"

Det är bara tre idoler kvar i tävlingen. Ikväll var det Jemima Hicintukas tur att lämna.

ANNONS
|

Nu är det inte långt kvar till den stora "Idol"-finalen i Globen i Stockholm. En som inte lyckades ta sig hela vägen dit är Jemima Hicintuka – hon slutade på en fjärde plats i årets tävling. En placering hon är stolt över.

- Det känns bra, jag är nöjd med min insats och att jag kommit så långt. Jag har sett en utveckling hos mig själv och jag är så glad över att jag stått här och visat världen vem jag är. Jag hade aldrig vågat drömma om att stå på scen, jag är verkligen tacksam, sade hon efter resultatet.

ANNONS

Hyllades som stjärna

Under fredagsfinalen sjung Jemima låten "New rules" av Dua Lipa samt Princes hit "Kiss" med den före detta "Idol"-deltagaren Robin Bengtsson. För båda uppträdandena hyllades hon av juryn som en stjärna.

- Du är löjligt snygg och cool. Det är inte många som kan göra det du gör på scen. Du sätter koreografin, sade Nikki Amini.

Kollegan Kishti Tomita höll med och tyckte att framträdandena platsade på MTV Video Music Awards.

Chris delade juryn

Storfavoriten Chris Kläfford tog sig ett steg närmare Globen men delade juryn efter sitt första framträdande. Hans version av Kings of Leons låt "Sex on fire" gick inte hem hos Nikki Amini.

- Att du kan sjunga och spela gitarr har vi fått se väldigt många gånger nu. Kanske var peaken redan på audition. Hanna, Gabriel och Jemima vågar ta chanser. Jag hade uppskattat om du valt en utmaning, det här överraskar inte, sade hon i programmet.

ANNONS

Anders Bagge däremot hyllade idolens tolkning av rockballaden.

- Alla i Sverige hör vad du förmedlar. Du kommer att så i finalen Chris, sade han.

Kvar i tävlingen och i nästa veckas semifinal är även Hanna Ferm och Gabriel Cancela.

"Idol" sänds fredagar 20.00 i TV4.

TT
ANNONS