Efter nästan 20 år avslutar debattören och reportern Joakim Lamotte  sitt arbete som journalist.
Efter nästan 20 år avslutar debattören och reportern Joakim Lamotte sitt arbete som journalist. Bild: Johan Nilsson/TT

Joakim Lamotte slutar som journalist

Efter närmare 20 år slutar reportern Joakim Lamotte att arbeta som journalist. ”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalistik”, skriver han på Facebook och hänvisar till en kommande, sista presskonferens.

ANNONS

Joakim Lamotte har gjort sig känd som en frispråkig reporter, av många ansedd som rak och orädd. De senaste åren har hans tittar-sponsrade liverapporteringar från framför allt olika utsatta områden blivit både hyllade och hårt kritiserade.

Men hans arbete har också varit krävande och i ett inlägg på Facebook berättar Lamotte på onsdagen att han nu väljer att lämna journalistiken.

”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalistik. Jag har jobbat som journalist i knappt 20 år men nu är det över. I kväll klockan 19:00 kommer jag hålla en livesänd presskonferens på Instagram för att förklara vad som hänt. Det blir den sista livesändningen jag genomför någonsin. Utöver det kommer jag inte göra några intervjuer. Tack för allt stöd genom åren!”

ANNONS

Joakim Lamottes inlägg på Facebook har på kort tid fått massor av kommentarer och flera av Lamottes följare beklagar hans beslut att lämna journalistiken.

”Så otroligt tragiskt. Du behövs verkligen men jag har all förståelse för att du kliver av efter alla påtryckningar, lögner och hat.”

”Så sorgligt ,önskar allt det bästa till dig och familjen.”

”En förlust för samhället att du slutar. Men familjen går först, så du har mitt fulla stöd i ditt beslut.”

Förra året fanns Joakim Lamotte med på plats 68 på GP:s maktlista och han utsågs då även av Medieakademin till den mäktigaste svensken på Facebook. Samma år vann Lamotte också en omtalad match i thaiboxning mot Youtubeprofilen Victor de Almeida.

ANNONS