Kändisar coronaprotesterar i riksdagen

Flera kultur- och nöjesprofiler har samlats i riksdagen under onsdagens partiledardebatt. Syftet är att synliggöra kulturfrågan och protestera mot de nya coronarestriktionerna. ”Väntar fortfarande på att någon partirepresentant ska ens nämna kultur i sitt anförande”, skriver sångerskan Lisa Nilsson på Instagram.

ANNONS
|

Operasångerskan Malena Ernman, Komikern Per Andersson och sångerskan Lisa Nilsson har tagit plats på plenisalens läktare för att protestera mot de nya coronarestriktionerna.

På väg in i riksdagen mötte de statsminister Magdalena Andersson (S), enligt Dagens Nyheter. Totalt rör det sig om en grupp på femton personer som dykt upp för att bevaka vår kulturbranschs intressen.

”Vi eftersöker en påläst och medveten kulturpolitik som värnar både kulturindustrin och samhällsmedborgarna. Ett samhälle utan kultur är ett fattigt samhälle.

Väntar fortfarande på att någon partirepresentant ska ens nämna kultur i sitt anförande. Hittills inte ett ord om planer för kulturpolitiken”, skriver sångerskan Lisa Nilsson i ett Instagraminlägg direkt från riksdagen.

ANNONS
ANNONS