Lars Kronér laddar för SVT:s nysatsning som spelas in under våren.
Lars Kronér laddar för SVT:s nysatsning som spelas in under våren. Bild: Anders Ylander

Kronér söker deltagare till hemlig familjeunderhållning

Lasse Kronér gör ny stor lördagsunderhållning SVT. Just nu söker man barn och vuxna till ett tävlingsprogram som spelas in i vår. Vad de ska göra? Det är hemligt.

ANNONS

Lasse Kronér är just nu mitt uppe med inspelningarna av långköraren Doobidoo, eller "Doobi" som han kallar programmet. Samtidigt pågår förberedelserna inför en ny storsatsning hos SVT Göteborg.

– Vi hade ett möte och jag fick frågan om vad jag helst skulle vilja göra, och då kom idén upp om ett program där barn och skulle kunna tävla tillsammans, berättar Lasse Kronér.

– Det är svårt att hitta saker att göra tillsammans med barnen. Inom föreningslivet och idrotten funkar det fortfarande, men hemma kan det vara svårare. Förr spelade man kanske brädspel och det fanns program som samlade familjen, men nu sitter alla med sina skärmar.

ANNONS

Ska inte veta vad de söker till

Tanken är att det nya programmet ska locka tittare i alla åldrar men också inspirera folk hemma i soffan att göra något kul ihop. Men riktigt vad det handlar kan inte Lasse Kronér avslöja.

– En del av idén med programmet är att deltagarna inte ska veta vad de söker till. Det är inte så att vi vill göra bort folk utan snarare avdramatisera det hela. Det är ett tävlingsprogram, men det ska vara snällt, säger Lasse Kronér.

Just det folkliga och snälla är avgörande för det nya programmet.

– Human-tv är viktigare än någonsin med tanke på det samhälle vi lever i. Det finns för lite som är snällt och folkligt. Jag tycker ju folklighet är det roligaste som finns.

Öppet för ansökan nu

Den som är sugen på att delta i Lasse Kronérs nya program kan alltså söka nu. Barnen ska vara mellan sju och tolv år och tävla tillsammans med en vuxen. Som inte måste vara mamma eller pappa.

– Vi vill ha en skön blandning. Det kan vara farmor eller mammas bästa kompis. Det viktiga är att man trivs tillsammans och vill göra något roligt ihop.