Camilla Läckberg och Alexander Karim skriver Glaciär för Storytel Original. Dramat släpps 15 juni.
Camilla Läckberg och Alexander Karim skriver Glaciär för Storytel Original. Dramat släpps 15 juni. Bild: Magnus Ragnvid och Marica Rosengård

Läckberg och Karim skapar pandemiskt kärleksdrama

Deckarförfattaren Camilla Läckberg och skådespelaren och författaren Alexander Karim skriver ett ljudboksmanus med pandemiintrig. Storytel släpper dramat i sommar i en lång rad länder samtidigt.

ANNONS

Manuset är skrivet direkt för Storytel Original och kretsar kring frågor om vad som händer med en människa i isolering.

Glaciär heter dramat, som är en kärlekshistoria kring två främlingar – en läkare och en pastor – som sitter isolerade i var sitt rum på samma hotell. Utanför sprids ett dödligt virus, som hotar hela mänskligheten.

Så råkar de bryta sin påbjudna isolering. Och inte bara det. De förälskar sig i varandra, en livsfarlig situation när närhet är förenad med livsfara. Men kanske är kärleken värd att dö för?

Det här är ett drama som ligger oss båda varmt om hjärtat

Glaciär släpps på Storytel 15 juni i Sverige, Finland, Island, Bulgarien och Polen. Senare under året släpps den i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Brasilien, Colombia, Mexiko, Spanien, Italien, Ryssland och Turkiet. Det betyder inläsningar på många olika språk. I Sverige kommer vi att höra Lena Endre och Alexander Karim.

ANNONS

De gör också huvudrollerna i en film med samma titel, som ska ha premiär i vår.

– Att jobba med en berättelse för olika format på det här sättet ger fantastiska möjligheter. I ljudboken får man lära känna karaktärerna på djupet och se andra sidor av dem, handlingen kan utvecklas, ta andra vändningar och vägar – och slutet kan faktiskt bli ett helt annat. Glaciär är en gränsöverskridande berättelse som jag och Alexander verkligen brinner för, och vi längtar efter att den ska nå ut till sin publik på de olika plattformarna, säger Camilla Läckberg till Storytel.

– Det här är ett drama som ligger oss båda varmt om hjärtat, och det har verkligen varit ett projekt drivet av passion. Handlingen är förstås inspirerad av hur verkligheten har sett ut för oss alla under det gångna året, säger Alexander Karim i Storytels pressmeddelande.