Lady Gaga. Arkivbild.
Lady Gaga. Arkivbild.

Lady Gaga sjuk – ställer in Sverigekonsert

Lady Gaga är sjuk och skjuter upp sin Europaturné. Det betyder att världsstjärnans inbokade spelning i Globen i Stockholm den 23 oktober flyttas fram.

ANNONS
|

Det är den sex veckor långa Europadelen av Lady Gagas världsturné som skjuts på framtiden. Hon lider av den kroniska sjukdomen fibromyalgi, och enligt arrangören Live Nation är det svår fysisk smärta som sätter stopp för turnén, som skjuts upp på inrådan av läkare.

- Det jag kan säga är att det är så pass illa att turnén inte kan genomföras. Det är ju såklart väldigt tråkigt för alla fans men framförallt för Lady Gaga själv. Nu hoppas vi att den behandling hon ska genomgå fungerar bra, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation, till TT.

ANNONS

"Måste bli stark igen"

I ett känslosamt inlägg på sociala medier skriver Lady Gaga själv att hon är en kämpe men att de kroniska smärtorna gör det svårt för henne att leva ett normalt liv.

"De hindrar mig också från att göra det jag älskar mest av allt i hela världen: uppträda för mina fans. Jag ser fram emot att stå på scen snart igen, men jag måste vara hos mina läkare nu så att jag kan bli stark igen och spela för er alla de närmaste 60 åren", skriver hon.

Ställt in tidigare

De som har biljetter till Lady Gagas Sverigespelning uppmanas att behålla dem i väntan på att ett nytt konsertdatum är satt. Den som inte har möjlighet att gå på det nya datumet får pengarna tillbaka.

Den framskjutna turnén drabbar även bland annat konserten i Köpenhamn den 21 oktober. Tidigare i september ställde Lady Gaga även in en planerad spelning på Rock in Rio-festivalen i Brasilien på grund av sina hälsoproblem.

TT
Fakta: Lady Gaga

Ålder: 31

Slog igenom 2008 med singeln "Just dance" och släppte debutalbumet "The fame" samma år.

Har sedan dess släppt ytterligare fyra album varav det senaste, "Joanne", kom i fjol.

ANNONS