Lady Gaga ska spela i Las Vegas i två år. Arkivbild.
Lady Gaga ska spela i Las Vegas i två år. Arkivbild.

Lady Gaga spelar i Las Vegas i två år

Lady Gaga ska sluta turnera och i stället tillbringa två år i nöjesmetropolen Las Vegas, där hon har fått ett långt kontrakt med Park Theater från och med december nästa år.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Teatern på boulevarden Las Vegas strip, känd för sina många kasinon och hotell, rymmer 5300 personer i publiken.

"Det är Elvis, Tony Bennet, Frank Sinatra, Rat Pack, Elton John, Judy Garland och Liza Minellis land. Det har alltid varit min dröm att spela i Las Vegas", säger sångerskan i ett uttalande.

"Jag är ödmjuk inför att vara en del av en historisk uppställning artister, och att få äran att skapa en ny show som inte liknar något som Vegas har sett förut."

Lady Gaga har varit en av världens största popstjärnor de senaste tio åren.

I februari i år sjöng hon "God bless America" i pausen i Super Bowl, NFL-finalen i amerikansk fotboll. Uppträdandet lockade fler tittare än själva matchen.

ANNONS

I september meddelade Lady Gaga att hennes planerade Europaturné skulle skjutas upp på grund av sjukdom, då hon lider av den kroniska sjukdomen fibromyalgi.

Konserten i Stockholm, som skulle ha ägt rum i mitten av oktober, har i stället flyttats till i mitten av februari.

Långa kontrakt i Las Vegas är ofta populära bland artister eftersom de kan stanna på ett ställe och dra stor publik utan att behöva turnera.

TT-Reuters
ANNONS