Lotta Engberg bland ballonger vid en av många sommarpremiärer av "Lotta på Liseberg".
Lotta Engberg bland ballonger vid en av många sommarpremiärer av "Lotta på Liseberg". Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Lotta på Liseberg – men bara på tv

Det blir Lotta på Liseberg även i sommar. Men bara i tv.
– Jag hoppas och håller alla tummar för att vi även ska få lite publik på plats, säger Lotta Engberg i en kommentar.

ANNONS

Det är såklart det osäkra och besvärliga läget med den globala coronapandemin som omöjliggör en vanlig allsångssommar på Liseberg. I dagsläget är det till och med oklart om och när parken ens kan öppna.

– Just nu vet vi inte exakt hur det kommer att se ut i slutet av juni, så vi får återkomma till hur vi kan göra med publikplatser. Men vi är väldigt glada att kunna meddela att det oavsett blir Lotta på Liseberg i TV, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg i en kommentar.

LÄS MER:Polisen: Liseberg får ha 50 personer i parken

För så blir det. Med start 22 juni och åtta veckor framåt kommer Lotta på Liseberg som vanligt att sändas i TV4 varje måndag. Det blir gäster och allsångsklassiker till ackompanjemang av Lottaorkestern under Andreas Landegrens ledning.

ANNONS

– Det kommer bli musik, det kommer bli glädje och det kommer att bli gästartister. Och jag hoppas och håller alla tummar för att vi även ska få lite publik på plats, säger Lotta Engberg, i en kommentar.

LÄS MER:Andreas Andersen: Så ska Liseberg ta sig igenom krisen

Men om så blir fallet är alltså oklart. På grund av den rådande pandemin och förbudet mot offentliga tillställningar med fler än 50 personer så kan publikplatserna helt komma att utebli.

Liseberg hade hoppats på att få ta in i alla fall några tusen besökare i parken när de väl kan öppna, om de är försiktiga, men polisen har uppgett att Liseberg bara kommer få ta in 50 besökare samtidigt. Polismyndigheten tolkar förordningen som att det ska vara samma regler som gäller överallt.

Om och i så fall när Liseberg kommer att kunna öppna för allmänheten är alltså fortfarande oklart.

LÄS MER:Liseberg stängt på obestämd tid

Lotta på Liseberg

Direktsänds i TV4 och TV4 Play från Stora scenen följande måndagar kl 20.00:

22 juni – Premiär

29 juni

6 juli

13 juli

20 juli

27 juli

3 augusti

10 augusti – Final