Margaux Dietz-video orsakar ramaskri

I en video kan man se hur influencern Margaux Dietz hittar en till synes blodig, sovande man precis utanför sin lägenhetsdörr. I stället för att hjälpa mannen låter Dietz sitt barn gå ut och peta på honom. Videon har orsakat en kritikstorm mot Dietz – samtidigt som vissa ifrågasätter om situationen är på riktigt eller iscensatt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Influencern och barnboksförfattaren Margaux Dietz har hamnat i blåsväder på grund av en video som sägs komma från Dietz Youtubekanal.

I videon filmar någon en man som ligger utslagen utanför Margaux Dietz lägenhetsdörr, medan Margaux Dietz filmar från insidan. Mannen går inte att väcka och är enligt Dietz blodig i ansiktet. Innan Dietz ringer polisen låter hon sin femårige son gå ut och peta på mannen.

Originalvideon finns inte i någon av Dietz egna kanaler, men en version har spridits via twittraren Henrik Johanssons konto, i kombination med Johanssons egna kommentar:

”Hittar en blåslagen man utanför sin dörr. Vad ska jag göra?

ANNONS

1. Ringa polisen/ambulans.

X. Film först sen ringa polisen/ambulans.

2. Filma, låt ditt barn peta på honom och sen ring polisen/ambulans.”

Upprörda känslor på Dietz Instagramkonto

Videon har väckt starka känslor. På Margaux Dietz Instagramkonto, vilket har över 350 000 följare, kunde man tidigare hitta kommentarer som:

”Hur tänker du och övriga inblandade egentligen?! Ingen som reagerar över vad ni gör? Hoppas detta blir en väckarklocka för influencerkulturen. Den är inte hälsosam. Man blir ju mörkrädd.”

Kommentarerna tycks senare på fredagen har tagits bort. Margaux Dietz har hittills inte uttalat sig om videon eller svarat på inläggen på sin Instagramsida.

Enligt TV4 kan källor inom polisen i Stockholm bekräfta att de har varit på den aktuella adressen i mitten av oktober. De hjälpte där en man som var mycket berusad att ta sig hem.

Tidningen har sökt Dietz för en kommentar.

ANNONS