Maria Lundqvist kommer till Göteborg och Draken i höst.
Maria Lundqvist kommer till Göteborg och Draken i höst.

Maria Lundqvist tar showen till Göteborg

Två höststopp i Göteborg blir det när Maria Lundqvist lägger till datum för nya föreställningen ”Om att våga flyga”, som besöker Kungsbacka redan nästa vecka.

ANNONS
|

"Maria Lundqvist glöder" skrev GP:s recensent när Maria Lundqvist gästade Lorensbergsteatern i fjol med "Shirley Valentine". Nu är skådespelaren ute på turné med nya, egna föreställningen "Om att våga flyga", som hade premiär i Falköping i början av mars.

Och publikintresset har varit stort – vilket nu får till följd att fler speltillfällen bokats in. I den nya planen ingår också stopp i Göteborg, den 10 och 17 november kommer "Om att våga flyga" till Draken.

Redan nästa vecka kommer dock föreställningen till Göteborgstrakten och en redan slutsåld Kungsbacka teater.

Med sig på scen i ”Om att våga flyga" har Lundqvist pianisten Arvid Svenungsson och sin livspartner, sångaren och skådespelaren Kristoffer Hellström.

ANNONS

Det är i år 30 år sedan Maria Lundqvist först ställde sig på en teaterscen, och 20 år sedan publiken stiftade bekantskap med hennes älskade figur "Sally" i SVT-serien med samma namn.

– Mina drivkrafter både som människa och skådespelare är lust, passion, nyfikenhet och längtan efter att få beröra säger Maria Lundqvist. Jag älskar att möta publiken öga mot öga. ”Om att våga flyga” är mina egna tankar och lånade favorittexter om modet att våga ta sats, säger Maria Lundqvist i ett pressmeddelande.

Biljetterna till de nyinsatta föreställningarna av "Om att våga flyga" släpps på fredag.

Fakta: Nya datum i höst

29/9 Vara Konserthus

4/10 Östersund Storsjöteatern

5/10 Sundsvall Tonhallen

11/10 Ängelholm Jarl Kulle Scenen

12/10 Kungsbacka Teater

17/10 Kalmar Kalmarsalen

19/10 Askersund Sjöängen

20/10 Karlstad Scalateatern

24/10 Karlstad Scalateatern

8/11 Jönköping Spira

10/11 Göteborg Draken

17/11 Göteborg Draken

ANNONS