Morgan Karlsson efter Ullared-succén: ”Jag har fått massa beundrarbrev”

Morgan Karlsson säger att han är en betydligt starkare människa i dag än när tittarsuccén ”Ullared” drog i gång 2009. Att just han blev en av seriens stora stjärnor kan bero på en enda sak:
– Jag är mig själv, helt enkelt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Sista avsnittet av ”Ullared” sändes i Kanal 5 2021 – sen satte pandemin stopp för fler inspelningar. Men repriserna rullar fortfarande och Morgan blir allt som oftast stoppad av fans på Gekås.

– Det är bara kul. Men ett tag hann jag inte jobba alls, då kunde det vara hundra personer som ville ta selfies med mig under varje arbetspass.

Tidningen träffar Morgan i föräldrahemmet i Ljungby utanför Falkenberg. Här har han bott sedan 1973, året då han föddes. Under en period på 90-talet var han iväg och jobbade som djurskötare i Skåne.

Jag har fått massa beundrarbrev

Gillar att bo själv

När han ville tillbaka till Halland kändes det rätt naturligt att flytta hem igen. Och när hans pappa gick bort 2008 kändes det lika naturligt att köpa ut sina systrar från huset på 143 kvadrat och ta över det själv.

ANNONS

– Jag vet var pannan står och jag kan mitt proppskåp. Jag bor billigt, lånen är avbetalda och jag har nära till Gekås.

Men är det inte mycket att sköta om när du bor ensam?

– Äh, jag städar två rum i taget, sen tar jag en paus. Och jag har en kompis som brukar hjälpa mig i trädgården.

Morgan gillar att att bo själv. Förr kändes det jobbigt när media tjatade på honom om ”det här med kärleken”, men nu bryr han sig inte längre. Han tar till och med upp ämnet själv.

– Första gången jag fick frågan tänkte jag att det inte var nåt svenska folket hade med att göra. Men nu står jag för att jag inte har nån tjej och att jag faktiskt inte vet om jag vill ha nån heller.

Men du måste ha blivit uppvaktad?

– Ja, jag har fått massa beundrarbrev. Men jag har lyckats hålla dem borta, haha.

”Det bästa de sett på Gekås”

Några renoveringar av huset i Ljungby har inte varit nödvändiga de senaste åren: ”Farsan visste vad han gjorde och har skött det här väl.”

Morgan trivs med att bo enkelt och känner inget behov av någon lyx. Han har tapetserat om i något rum och köpt lite grejer begagnat. I övrigt är det mesta sig likt från barndomen. Fast när han var en liten grabb hade han förstås ingen aning om hur drastiskt livet skulle förändras år 2009 – när han plötsligt blev Morgan med hela svenska folket.

ANNONS
Morgan som barn – då bosatt i samma hus som nu.
Morgan som barn – då bosatt i samma hus som nu. Bild: Lisa Hjertén

Tv-serien ”Ullared” är Kanal 5:s största succé genom tiderna och premiäravsnittet sågs av över en miljon människor. Morgan kommer ihåg provfilmningen i detalj.

– Jag stod framför kameran i några minuter och teamet sa direkt att jag var det bästa de sett på Gekås. Sen blev allt helt galet.

Procent på produkterna

Över en natt var Morgan rikskändis. Något betalt för att vara en av seriens stora stjärnor har han dock inte fått. Fast det är inget som upprör honom.

– Jag har fått procent på alla produkter vi har sålt i mitt namn. Det har varit chips, kuddar, böcker, muggar och jag har fortfarande mina kanelbullar inne. Dessutom har jag fått så otroligt mycket möjligheter.

Bland annat har Morgan medverkat i ”Biggest Loser VIP” och gjort programmet ”En Stark Resa Med Morgan & Ola-Conny” – vilket han fått betalt för.

Apropå Ola-Conny, umgås ni?

– Inte särskilt mycket, men det är inte alls så att vi är osams som kvällstidningarna skulle ha det till ett tag. Det är bara att vi båda har annat för oss. Han har tjej nu och hinner kanske inte gå ut och dricka öl med mig, men det förstår jag.

Annat för sig kan man lugnt säga att Morgan också har. När det är ledigt från Gekås ägnar han sig åt sitt huvudsakliga intresse: Att resa. Det har hunnit bli fler än 40 länder i alla olika världsdelar.

ANNONS
Bild: Lisa Hjertén

Sugen på fler säsonger

Om det blir några fler säsonger av ”Ullared” återstår att se. Morgan är dock helt säker på att han skulle medverka om frågan skulle komma upp.

– Det här har gett mig så otroligt mycket att jag vore rätt dum om jag inte hoppar på det i så fall. Och då tänker jag fortsätta vara den jag är.

Och vem är det?

– Jag är väl den här enkla personen, inte stöddig på något vis. Och så är jag jävligt givmild och snäll. Sen har jag en väldigt stark tro också och går i kyrkan så ofta jag kan.

– Ibland har nån klagat på att man är saktfärdig eller pratar dålig engelska i tv, men jag bryr mig inte längre. Varför ska folk tycka så mycket, är de så mycket bättre själva?

ANNONS