Jacob Mühlrad släpper sitt första album med sina främsta verk. Pressbild.
Jacob Mühlrad släpper sitt första album med sina främsta verk. Pressbild.

Mühlrad släpper sina verk på skiva

Kompositören Jacob Mühlrad släpper för första gången sin musik i fysisk form. På albumet "Time" finns fyra av hans mest uppmärksammade verk.

ANNONS
|

"Time" är ett beställningsverk från Radiokören tillsammans med tre andra internationella körer och framfördes vid invigningen av Nationalmuseum hösten 2018. De övriga verken är "Nigun", "Anim Semiraus" och "Kaddish", där det senare har uppmärksammats då det tillägnades Mühlrads morfar som överlevt förintelsen.

"Att släppa en porträttskiva med modern klassisk musik innebär i mitt fall en arbetsinsats från 32 sångare från världseliten som jag hjälper att studera in verk som har tagit åtta år att skriva. Det känns fantastiskt och hisnande på samma gång att dessa verk nu äntligen ska få spelas in och ges ut," skriver Jacob Mühlrad i en kommentar till TT.

ANNONS

Albumet ges ut på Deutsche Grammophon, världens mest prestigefyllda klassiska skivbolag. Efter albumsläppet ger kompositören porträttkonserter på konserthusen i Stockholm den 25 oktober och Malmö den 26 oktober. Då uppförs två nya verk: "An echo of memories" för solopiano och "Maggid" för cello och barockcello.

Jacob Mühlrad är född 1991 och har uppfört verk på flera av Sveriges största scener samt i Carnegie Hall i New York samt på National Portrait Gallery i London, men även samarbetat med artister som Swedish House Mafia och Silvana Imam. 2020 inleder han ett treårigt samarbete med Kungliga Filharmonikerna som innefattar två större orkesterbeställningar.

TT

ANNONS