Mycket kul i vårens kulturprogram för de yngre i Uddevalla

Vårens barnkulturprogram har landat och det innehåller allt från dans- och dockteater, om att längta efter en egen hund, till musikaliskt kunskapsfyrverkeri om jordens bästa underverk.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Nu är det dags att börja planera den kulturella våren för Uddevallas yngsta medborgare. Kultur och fritids barnkulturprogram är klart och det finns mycket att välja bland och redan nu har de första biljetterna släppts till årets första föreställning.

– Vi startar med en härlig dans- och dockteaterföreställning, ”Vill ha hund” med Dockteatern Tittut, som visas 24 januari på Dalabergs bibliotek och dagen efter på Stadsbiblioteket. Dansaren Tobias Ulfvebrand är helt grym, säger Charlotta Stalefors, barnkultursamordnare, i ett pressmeddelande från Kultur och fritid.

I februari kommer Hyvel-Bengt & Jonny Dyckert till Regionteater Väst med föreställningen ”Vår underbara värld”. Med sig har de även Bohuslän Big Band. Tillsammans bjuder de på en stor och bombastisk föreställning. De beskriver det för ett musikaliskt kunskapsfyrverkeri om jordens bästa underverk, uppfinningar och äventyr.

ANNONS

– Det här är en väldigt bra föreställning, för både barn och vuxna, med massa musik och väldigt speciell och skön humor, säger Charlotta Stalefors, i pressmeddelandet.

Mera dans blir det i mars då Big Wind kommer till stadsbiblioteket med föreställningen "Förvandling”. Denna föreställning ingår i dansfestivalen Step som pågår på flera orter i regionen under mars månad.

Även de allra yngsta har mycket att se fram emot i vår. Sagofen Isadora återkommer med sina föreställningar ”Aaooii”, "Sus och bus", "Kalas Alfons Åberg" och "1,2,3" och i slutet på februari är det dags för ”Den kosmiska havsträdgårdspassagen” med MARC och Riksteatern är en dansföreställning och installation för barn i åldrarna 2-18 månader.

Då föreställningarna är populära påminner Charlotta Stalefors att det är bra att vara ute i god tid.

– Passa på att vara snabb med att boka biljetter till det du vill se, det brukar vara fullsatt på de flesta av våra föreställningar.

”Vill ha hund” Dockteatern Tittut. 24/1 Dalabergs bibliotek och 25/1 på stadsbiblioteket.

”Vår underbara värld” Hyvel-Bengt & Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band. 8/2 på Regionteater Väst.

"Den kosmiska havsträdgårdspassagen" MARC och Riksteatern 29/2 Regionteater Väst.

"Förvandling" Big Wind, 7/3 på stadsbiblioteket.

"Äta själv" Molièreensemblen. 20/3 på stadsbiblioteket.

Mer info på uddevalla.se

ANNONS