Ny mässa för dödsmetall i Uddevalla

Till helgen kommer man att kunna besöka en dödsmetall-mässa i Uddevalla. Det är Kulturhuset Bastionen som står värd för såväl dödsmetallband som mystiska konstnärer.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

På lördag träder Dödsmässan in i Kulturhuset Bastionen. Dödsmetall-eventet arrangeras av Uddevallabaserade Dödsmässasällskapet, tillsammans med Musikföreningen Adrian.

På eventet kommer bland annat konstnärer att ställa ut, men fokus ligger på musiken. Det kommer att säljas skivor och fyra olika dödsmetallband kommer stå på scen.

Ellinor Hermansson är ordförande i musikföreningen Adrian, och hon har sett ett stort intresse för arrangemanget.

– Vi har redan sålt ungefär 100 biljetter.

Inte första gången

Trots att det är första gången mässan arrangeras är musikföreningen Adrian inga nybörjare när det kommer till den här typen av event. De har gjort liknande tillställningar innan, men det här kommer bli den första sedan pandemins start för snart två år sedan.

ANNONS

Enligt arrangörerna själva är syftet med eventet att framhäva mindre lokala konstellationer, även om större är välkomna med, och att föra samman likasinnade.

Ge dödsmetallen en scen

Främst jobbar de för att skapa en scen för dödsmetallband och andra liknande genrer, men har även stora förhoppningar på att mässan ska växa.

– Vi har redan sett ett stort intresse och i framtiden kommer vi förhoppningsvis kunna hålla eventet över flera dagar, säger Ellinor Hermansson.

Trots att det är premiär för eventet finns det ännu ett datum att boka in. Redan i mars nästa år kommer nämligen nästa mässa att äga rum.

Ett band som står på scen nu på lördag är Uddevallabandet Revenge Prevails.

– Vi ser oerhört mycket fram emot att äntligen få framföra våra blodisande alster på älskvärda Bastionen i hjärtat av Bohuslän. Det är flera år sedan vi spelade där vi hör hemma och sedan dess har vi spelat i bland annat Tyskland, Danmark och Stockholm många gånger. Borta bra men hemma bäst, säger Josef Svensson, sångare och gitarrist i Revenge Prevails.

Han tycker det är bra att det anordnas ett sådant här arrangemang lokalt.

– En mörkare afton lär Uddevalla inte beskåda på länge.

ANNONS
ANNONS