Parksommar 2021 blir av – här är artisterna som står på scen

Nu är det klart att sommarens Parksommar blir av i Uddevalla. Festen blir tre dagar lång i Margretegärdeparken och på scen står, bland andra, Uddevallabandet Electric Hydra och Ellen Krauss.

ANNONS

Förra sommaren stod, bland andra, Newkid, på scen under Parksommar sessions. Då blev de tre konserterna i Uddevalla utan publik på plats och sändes istället direkt på bohuslaningen.se i samarbete med Uddevalla kommun.

LÄS MER:Parksommar sessions blev en succé

I år ser det lite ljusare ut för arrangörerna när musikfestivalen nu planeras för tre dagar i augusti i Margretegärdeparken. Det blir tre dagar i följd 12 till 14 augusti med publik, men konserterna kan också upplevas hemifrån.

– Vi kommer att kunna ha livekonsert för maximalt 100 personer i publiken i Margretegärdeparken, utifrån gällande restriktioner. Men det går också att följa Parksommar via livestream, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

ANNONS

På scen kommer Uddevallabandet Electric Hydra, Ellen Krauss samt duon Hederos&Hellberg att stå. Det blir alltså en blandning av hårdrock, pop och americana på årets upplaga av Parksommar.

– Det känns jättebra att kunna presentera en sådan bredd i musikgenrer, och vi är särskilt glada att kunna ha med en hårdrocksakt i år, nu är det läge för det. Electric Hydra från Uddevalla har släppt sitt första kritikerrosade album och är vår första huvudakt som inleder Parksommar på torsdag. Ellen Krauss från Stockholm som spelar på fredag är en blivande storstjärna som popartist, hon släppte sin debutskiva förra året och har synts i Musikhjälpen och Luuk&Hallberg på SVT, hon är ett framtidslöfte. Avslutningsvis på lördagen har vi Hederos&Hellberg, en legendarisk singer songwriter/americanaduo från Värmland via Göteborg som släppte sin comebackplatta i år.

Hur känns det att denna gång kunna ha en publik på plats?

– Lite overkligt. Fantastiskt för artisterna att kunna möta sin publik igen, och för publiken att kunna uppleva musiken live. Givetvis gäller det att visa hänsyn och hålla avstånd, men vi har ytan att kunna genomföra det på ett säkert sätt.

Vad minns du bäst från Parksommar 2020?

– Att vi ändå lyckades få ihop ett program och göra streamade konserter från unika platser i Uddevalla. Så att det blev något extra och speciellt!

ANNONS

På scenen i Margretegärdeparken blir det varje kväll två konserter, en med ett förband i samma genre som kvällens huvudartist. Första kvällen spelar Charlottas Burnin’ Trio före Electric Hydra. Och andra kvällen är det indiebandet Alhabats från Göteborg och sista kvällens support är Spela Död, som är Uddevallabördige Christoffer Bergs nya band. Spela Död medverkar också i Bohusläningens midsommarprogram på midsommardagen.

LÄS MER:Fortsätt midsommarfirandet med Bohusläningen

Parksommar kommer liksom tidigare år att ha fritt inträde. I samband med konserten spärras Margretegärdeparken av, och det kommer att finnas enbart ett insläpp till konsertområdet.

Parksommar 2021

När: 12-14 augusti

Var: Margretegärdeparken

På scen:

Torsdag 12 augusti: Electric Hydra, support Charlottas Burnin´ Trio

Fredag 13 augusti: Ellen Krauss, support Alphabats

Lördag 14 augusti: Hederos&Hellberg, support Spela Död

Hur: Insläpp till Parksommar kommer att ske från klockan 18, och konserterna startar varje kväll klockan 19 och avslutas kring klockan 21.

I augusti kommer mer information om hur livestreamingen av Parksommar kommer att ske.

LÄS MER:Arrangören: "Det har varit tre helt fantastiska dagar"