Pjäsen med Peter Lorentzon och Jan Coster visades på Nordkoster i höstas.
Pjäsen med Peter Lorentzon och Jan Coster visades på Nordkoster i höstas. Bild: Fanny Edstam

Peter och Janne gör slut har chans på pris

Regionteater Väst är nominerad Barn- och ungdomsteaterpriset 2019 av Svenska Teaterkritikers Förening för sin pjäs Peter och Janne gör slut.

ANNONS

Under 2019 spelades pjäsen för elever i årskurs 6 och 7 i västra Götaland. Gästspel av regionteatern är inte så vanligt förekommande i Strömstad, men Peter och Janne gör slut spelades på Nordkoster under Kosters kulturfest i november. En av huvudrollsinnehavarna, Jan Coster, bor på Nordkoster.

Peter och Janne handlar om ett par som driver begravningsbyrån Ensamheten och kommer till skolan för att hålla ett föredrag om sitt yrke: begravnings-entreprenören.

Under föredraget uppenbarar sig dock sprickor dem emellan. Och inte bara det, Peter vill även göra slut på sin och Jannes privata kärleksrelation.

LÄS MER:Separationsångest på begravningsbyrån

Så här lyder motiveringen till nomineringen: "Jan Coster och Peter Lorentzon uttrycker vad få annars vågar. Skyddslöst och okonstlat gestaltar, berättar, svettas, gråter och björnkramar de fram sin historia om den motsägelsefulla känslan av övergivenhet också för den som vill bryta upp."

ANNONS

Pristagarna meddelas 27 januari.