Premiär för Sommarbokmässa i Lysekil

Viveca Lärn, Birgitta Rasmusson och ytterligare tjugotalet författare trängs på Oscars nu på lördag när den första sommarbokmässan går av stapeln.

ANNONS
|

När nu Cruisingen har dundrat ur staden för i år är det dags för nästa gäng att inta Lysekil. Ljudnivån kanske inte blir lika hög, men visst kommer det att låta när över tjugo författare samlas på Oscars för en helt ny företeelse i sommarstaden.

– Det är första gången vi kör det här, säger bokhandlaren Hasse Ekbrand.

Samarbetet bokhandeln gör med biblioteket, ABF och Studieförbundet Vuxenskolan kring den årliga Bokens dag har fungerat fint i många år, enligt Hasse.

Vill prova på sommaren

– Så varför inte prova en mässa på sommaren med, tänkte vi, skrattar Hasse och fortsätter;

ANNONS

– Det finns så många debutanter, som ingen känner till så jag tyckte det var roligt att öppna dörren även för dem, så att fler lära känna våra lokala författare.

Hittills har Hasse hört från 22 författare som vill medverka på mässan nu på lördag. Förutom alla debutanter blir det även besök av några erfarna och populära författare.

– Invigningstalet kommer att hållas av Viveca Lärn och så kommer Terje Fredh att kåsera. Och så kommer jag gå runt att intervjua författarna bland borden.

22 författare

På listan bland medverkande hittar vi de flesta genren. Bland andra så kommer Ola Lindholm med sin barnboksserie om Drömfångaren, fotografen Dag Renborg med sin nya bok "Bilder från Lysekil med omnejd", så även Glenn "Glicko" Andersson med "Betraktelser och bilder från Lysekil och Skaftö" och Louise Lindblom medverkar med boken "De besvärliga - skyddshemmets vanartiga flickor".

– Så kommer ju Sten H Larsson som släpper en ny bok denna vecka.

Hasse fortsätter att rabbla upp alla de författarna som medverkar. Han tror verkligen att det blir en mängd spännande möten. Mässan har fritt inträde kommer hållas på lördag på nyrenoverade Oscars.

– Åh, det är så fräscht och fint där nu. En fantastisk plats, det är nästan som att komma in i drottningens rum på slottet. Och ja just det, vår kakdrottning Birgitta Rasmusson kommer också.

ANNONS
ANNONS