Sticky Fingers, rockklubben vid Kaserntorget i centrala Göteborg, är till salu.
Sticky Fingers, rockklubben vid Kaserntorget i centrala Göteborg, är till salu. Bild: Anders Ylander

Rockklubben Sticky Fingers till salu – igen

Sugen på en rockklubb? Sticky Fingers är till salu på nytt. Prislapp: 6 900 000 kr.

ANNONS

Karusellen Sticky Fingers har börjat snurra igen. På tisdagen lades en annons ut på Blocket där rockklubben på nytt är till salu, vilket tidningen Gaffa var först med att rapportera om.

Prislappen är satt till 6 900 000 kronor och hyran är på 180 000 kronor per månad. Exklusive moms. Det kan låta lite saftigt för den typen av verksamhet, fastigheten ägs fortfarande av bolaget Sigillet, men mäklaren Thomas Andrén ser inga större problem med att få rockklubben såld.

LÄS MER:Mikkey Dee bryter potentiella samarbetet med Sticky Fingers

– Nej nej, ägarna har renoverat lokalerna och gjort det jättefint. Vi hade visningar i helgen och de finns flera som är intresserade, säger han till GP.

ANNONS

"Har inte tid"

Det var i oktober 2018 som Sticky Fingers ägare Magnus Ax sålde sitt livsverk till fastighetsägaren Karl Frändesjö och Ian McGlinchey, grundaren av The Dubliner, numera Irish Embassy.

LÄS MER:Efter oredan – nu ska det bli fart på Sticky Fingers

Sedan dess har den anrika rockklubben mer eller mindre legat i träda. Under våren och sommaren 2019 renoverades rockklubben och under hösten har Sticky Fingers endast haft sporadiska spelningar.

Varför väljer de att sälja nu?

– Ägarna har inte tid att driva klubben på det sätt som behövs, säger mäklaren Thomas Andrén som sköter försäljningen.

Enligt annonsen på Blocket omsätter rockklubben Sticky Fingers 18 miljoner kronor och de nya ägarna ska ha renoverat lokalerna på cirka 900 kvadratmeter för 2,5 miljoner.

LÄS MER:Det vore inte okej att slarva bort Sticky Fingers

– Vi har haft tre, fyra visningar och har flera intressenter, säger Thomas Andrén.

Vilken typ av köpare behövs för att kunna få snurr på Sticky Fingers verksamhet?

– Någon som gillar musik, som känner branschen och kan det där med artister. Men det är ett jävla tryck i de lokalerna vet du.

Just nu finns fem konserter bokade för 2020, bland annat med Diabolical (13 mars), Brass Against (25 april) och Deranged (13 juni).

GP söker de nuvarande ägarna.