Russell Brand på väg ut från Troubabour Wembley Park Theater i nordvästra London, där han uppträdde i lördags samtidigt som Channel 4-dokumentären sändes.
Russell Brand på väg ut från Troubabour Wembley Park Theater i nordvästra London, där han uppträdde i lördags samtidigt som Channel 4-dokumentären sändes. Bild: James Manning/PA/AP

Russell Brand polisanmäld – ställer in turné

Brittisk polis tog i söndags emot en anmälan mot Russell Brand om sexuella övergrepp. Samtidigt ställer arrangören in de återstående datumen av komikerns show.

ANNONS
|

En talesperson för Londons Metropolitan Police säger att den anmälan som gjordes rör ett övergrepp som ska ha ägt rum i Soho i centrala London 2003.

Det är tre år innan det tidigaste av de övergreppen som fyra kvinnor berättade om i helgens gemensamma granskning av The Times och Channel 4. De misstänkta övergreppen, varav ett begick mot en flicka som var 16 år, ska ha ägt rum mellan 2006 och 2013.

Enligt The Times har fler kvinnor kontaktat tidningen med anklagelser mot Russel Brand efter publiceringen och att de uppgifterna nu "noggrant ska följas upp".

Londonpolisen säger vidare i sitt uttalande att "vi fortsätter att uppmuntra alla som tror att de kan ha blivit utsatta för ett sexualbrott, oavsett hur länge sedan det var, att kontakta oss".

ANNONS

Samtidigt som Channel 4-dokumentären sändes i lördags kväll uppträdde Russel Brand som komiker för hundratals människor i en lokal i London, men arrangörerna meddelar nu att resten av turnén skjuts upp. Även hans agentur Tavistock Wood har brutit kontakten med honom.

Russell Brand själv förnekar alla anklagelser.

ANNONS