Så laddar krogarna för klubbhösten – smygtitta in i Uddevallas nya schlagerbar

På lördag smäller det. Klubblivet i Uddevalla drar igång och flera nya satsningar väntar i stan. Hyllade popband kliver upp på nattklubbsscenen, museet satsar på pubkänsla – och så är det premiär för Uddevallas nya schlagerbar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Efter en sommar full med evenemang är det nu dags för en lika fullspäckad nöjeshöst när Uddevallas krogliv öppnar upp – dessutom med flera nya koncept.

På nattklubben GG har man inte haft öppet under sommaren, men efter att de öppnade igen i våras laddar de nu för en höst med både liveartister och temakvällar.

På lördag rivstartar de med hyllade duon Elov & Beny.

– Det har ju varit en bra sommar generellt med mycket evenemang och vi tror att intresset för att gå ut och ha kul kommer fortsätta vara stort även under hösten, säger ägaren Malin Larsson när Bohusläningen tittar förbi.

ANNONS

Kollegan och nattklubbschefen Andreas Didriksson instämmer.

– Vi kommer satsa på att ha liveartister hela hösten. Senare i september kommer även Bolaget hit, och det är väl det största vi har bokat hittills. Det kommer bli grymt, säger han.

Vill rikta sig till bredare målgrupp: ”Kommer en del överraskningar”

Det var i februari tidigare i år som Malin Larsson och kollegan Malin Grube tog över nattklubben GG. I och med ägarbytet ville de fortsätta satsa på den yngre publiken, men också på stora liveartister inom klubbscenen och temakvällar.

– Det blir minst en artistkväll och en temakväll varje månad, säger Malin Larsson och fortsätter:

– I övrigt kommer vi fokusera på att få igång klubben igen och ha öppet kontinuerligt under en längre period för att sedan se hur vi kan utvecklas i framtiden. Det har ju varit ett turbulent år med ägarbyten och pandemin, så vi satsar hellre på långsiktiga lösningar framöver.

Andreas Didriksson fortsätter:

– Det blir dock inte bara kvällar för den yngre publiken, vi kommer också försöka boka artister som lockar en blandad publik. Det kommer bli en riktigt rolig höst!

Uddevallakrogen inviger helt ny satsning: ”En succé”

Även på Mortens krog laddar man för höstens fester. Förutom fredagsquiz, ett koncept de startade under pandemin, satsar man nu ännu mer på nattklubbslivet. På lördag inviger de en helt ny schlagerbar.

ANNONS

– Intill vårt stora dansgolv vid scenen ligger vår gamla pianobar, men eftersom vi inte har haft pianister där på många år har vi funderat på att starta något nytt koncept där. Och tidigare i år hade vi en schlagerkväll som verkligen blev en succé. Så vi bestämde oss för att utöka och skapa ett dansgolv till, fast med schlagertema helt enkelt, säger Thomas Nilsson, en av ägarna på Mortens krog.

När Bohusläningen besöker krogen håller den gamla pianobaren på att förvandlas till ett rum med discokulor i taket, stora silverstjärnor på golvet och fotografier på artister som Abba, Carola och Lena PH på väggarna.

Den ordinarie nattklubben och schlagerbaren kommer att hålla öppet varje lördag.

– Generellt har vi redan en väldigt blandad målgrupp med allt från 20-åringar till 75-åringar vilket är väldigt kul. Men det känns ändå roligt att bredda utbudet så att gästerna kan välja att gå på nattklubb med nyare dansmusik eller om de hellre vill dansa till schlagermusik och klassiska hits, säger Thomas Nilsson.

Han tror att det nya konceptet kommer att locka den publik som vill dansa men också kunna sitta och prata.

– Jag tror framför allt att det kommer locka de som är runt 30 år och äldre. Så förhoppningsvis blir det en bra mix av alla olika målgrupper. Vi tror att detta kommer bli jättebra!

ANNONS

Pubkänsla på museet: ”Ville skapa något nytt”

De senaste åren har nattklubbslivet i Uddevalla gått på sparlåga, framför allt på grund av pandemin. Men nu går det att konstatera att det blir en fullspäckad klubbhöst på flera av stans krogar och restauranger.

Nyligen presenterade Carlia bland annat sin stora satsning Carlia Live och på Texas Longhorn blir det onsdagsquiz och rockspelningar sista lördagen varje månad, för att nämna några.

Även på Bohusläns museum har man anammat utelivskänslan i höst, och i september kör de igång med sitt nya koncept Pop & Pub.

Kalle Widén jobbar på museet och håller i trådarna för projektet. Han ser fram emot att köra igång.

– Det fanns en vilja att vilja skapa något nytt nu efter pandemin, och göra något spännande för Uddevallaborna, något som inte skulle vara så ”typiskt” för ett museum, säger han.

Den nya satsningen innebär att hörsalen omvandlas likt en bar med barbord framför den stora scenen där band kommer att spela. Först ut den 21 september är de lokala banden Lille Bro och duon Cornwall och Petrén. Förhoppningen är att det ska bli ett återkommande projekt.

– Det ska vara en stämning där man kan tjöta lite och lyssna på musik samtidigt. Framför allt kommer vi boka band som har lokal anknytning. Det känns jättekul!

ANNONS

LÄS MER:Nattklubben i Uddevalla har väckts till liv igen

LÄS MER:Höstens spelningar och shower i Bohuslän – här är listan

LÄS MER:Efter omfattande branden – här arrangerar musikföreningen intima konserter

LÄS MER:Här är restaurangerna och caféerna som välkomnar hunden i sommar

LÄS MER:Världskända rockmusikern bad om spelning i Uddevalla

LÄS MER:Semesterstämning på uteserveringarna i Uddevalla

ANNONS