Alex Schulman. Arkivbild.
Alex Schulman. Arkivbild.

Schulmans "Bränn alla mina brev" blir film

Alex Schulmans bok "Bränn alla mina brev" blir film. SF Studios ska ta den dramatiska kärlekshistorien i hans släkt till vita duken.

ANNONS

I "Bränn alla mina brev", som kom i fjol, berättar Schulman om en familjehemlighet som påverkat flera generationer: det dramatiska kärleksdramat mellan hans morfar, författaren Sven Stolpe, mormor Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz.

Filmen blir en dramatiserad bearbetning av de tre perspektiven som tagits fram med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag.

"Det kunde jag inte tro, när jag satt vecka efter vecka i biblioteken för två år sedan och gick igenom de här 80 år gamla breven, att den historien nu ska bli en storslagen film som ska visas på vita duken. Jag är väldigt stolt och glad", säger Schulman i ett pressmeddelande från SF Studios som har köpt filmrättigheterna.

ANNONS

I samma pressmeddelande beskriver SF Studios filmchef Annika Sucksdorff boken som "en fängslande historia om passion och svartsjuka":

"Bränn alla mina brev belyser hur ett historiskt möte kan få stora konsekvenser flera decennier och generationer senare. Det är en tidlös kärlekshistoria som fängslar sina läsare på ett fantastiskt sätt.".

Än så länge är inga detaljer, som skådespelare, regissör eller premiärdatum, klara.

TT
Fakta: Alex Schulman

Född: 1976. Son till Allan Schulman och Lisette Schulman, född Stolpe. Barnbarn till Sven och Karin Stolpe.

Familj: Hustrun Amanda, tre barn.

Bakgrund: Började blogga 2006 på webbplatsen www.stureplan.se, där han också var chefredaktör. Slog igenom stort som bloggare på Aftonbladet där hans blogg under en period var Sveriges mest lästa. Drev under en period sajten "1000 apor" tillsammans med brodern Calle.

Litteratur: Debuterade som författare 2009 med "Skynda att älska" om pappan, tv-producenten Allan Schulman. Har också skrivit "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött", om relationen till hustrun Amanda och "Glöm mig" som handlar om hans mamma Lisette Schulman. Har även skrivit två böcker tillsammans med Sigge Eklund.

ANNONS