Trio. Dagnys döttrar består av Sara Axelsson, Pernilla Karlsson och Emelie Dybeck.
Trio. Dagnys döttrar består av Sara Axelsson, Pernilla Karlsson och Emelie Dybeck. Bild: Svante Örnberg

Ska spela musik av kvinnliga genier

Sara Axelsson från Lysekil och hennes medsystrar i sånggruppen Dagnys Döttrar har fått kulturstöd, och är på gång med ett nytt koncept.

ANNONS
|

– Vi har varit igång i sju år och har spelat mycket för äldre men även jobbat med barn. Och nu har vi fått ett kulturstöd från Hallandsregionen, som gör att vi kan arbeta fram en ny föreställning som ska rikta sig mot gymnasieungdomar, säger Sara Axelsson.

Aktuell musikalartist

Hallandskopplingen kommer sig av att hon arbetar med Kålle Gunnarsson på Stora teatern i Falkenberg. Hon kommer nyss från rollen som Maria i "Sound of Music" på Intiman i Stockholm av honom, och är snart aktuell som pigan Lina i musikalen "Emil i Lönneberga" på Lisebergsteatern.

Dagnys Döttar

Men mellan de större engagemangen jobbar Sara Axelsson tillsammans med kollegorna Pernilla Karlsson (som spelar Alma i "Emil i Lönneberga") och Emelie Dybeck i sånggruppen Dagnys Döttrar. De föddes en vårdag i solen "med en glass i ena handen och ett dragspel i den andra", och bestämde sig för att sätta ihop ett sångprogram med gamla godbitar ur den svenska musikskatten.

ANNONS

Nu är de på gång med sitt nya projekt.

– Vi har döpt projektet till ”det kvinnliga geniet”, och det kommer innehålla musik från kvinnliga artister, och vi är inne på att det ska handla om en kvinnlig betydelsefull scenpersonlighet.

Så det blir en föreställning?

– Ja det ska bli en skolföreställning som vi kommer åka runt med till olika gymnasieskolor.

När tror du att ni landar med den?

– Den ska vara klar i maj nästa år. Jag har pratat med Lysekils kommun, så jag hoppas att vi kommer till Lysekil någon gång också.

ANNONS