Sofia från Uddevalla på turné med Arvingarna

Sedan barnsben har hon stått på scener i hemstaden och runt om i Sverige. Nu är det scenen i Göteborg och turné med dansbandslegendarerna i Arvingarna som gäller för musikalartisten Sofia Geidvik från Uddevalla.
– Det är verkligen jätteroligt att få göra det här, säger hon.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ute piskar regnet i ansiktet och vinden viner i de nästan lövtomma träden. Klockan har precis slagit tre på eftermiddagen och hösten gör sig påmind. Så gör även det typiska Göteborgsvädret.

Men inne på Kajskjul 8 är stämningen allt annat än höstruskig. Förberedelserna inför kvällens show är i full gång. Långbord ska dukas och scenen riggas.

Sofia Geidvik hejar på personalen bakom baren och går sedan vidare in genom en smal korridor bakom den stora scenen.

– Ja, här är den, vår loge!, säger hon glatt och kliver över tröskeln.

Här, inne i logen, finns ett klassiskt sminkbord med en stor spegel på väggen framför. Längs resterande väggar hänger scenkläder om vartannat. På ena sidan Sofias sju klädombyten, längs den andra hänger Arvingarnas kostymer för kvällen.

ANNONS
Sofia Geidvik medverkar på Arvingarna krogshow.
Sofia Geidvik medverkar på Arvingarna krogshow. Bild: Elin Gustafsson

”Ett väldigt roligt upplägg”

Det är också här inne som hon och dansbandet Arvingarna har setts nästan varje fredag och lördag sedan mitten av september. Och mer ska det bli. Arvingarnas krogshow ”I love Arvingarna” är i full gång och på scenen står Sofia Geidvik som med teater, dans och sång berättar historier genom fansens ögon.

– Själva manuset är baserat på händelser och upplevelser från Arvingarnas konserter genom åren som berättats av riktiga fans. Mellan låtarna får publiken ta del av en nostalgisk historia där jag berättar om händelser för min dotter, som spelas av två olika tjejer varannan helg, om hur Arvingarna påverkat mitt liv, berättar Sofia Geidvik och slår sig sedan ner på en av stolarna framför sminkspegeln i logen.

– Man kan säga att det är en krogshow med en minimusikal. Det är ett väldigt roligt upplägg!

Inte första gången Sofia delar scen med Arvingarna

Ända sedan barnsben har musiken och scenlivet funnits i Sofia Geidviks liv.

– Hela min familj håller på med musik, och jag har väl sjungit sedan jag var runt sex år tror jag, berättar hon.

Efter musikgymnasiet i Uddevalla har hon sjungit på allt från Skärgårdsbåtarna i hemstaden till konserter på Uddevallakalaset och olika tillställningar och platser i Sverige tillsammans med sitt coverband The Babes.

ANNONS

Och den här hösten är faktiskt inte första gången som hon spelar med Arvingarna.

– Det roliga är att jag gjorde en spelning med dom på Uddevallakalaset, jag tror att det var 2014. Sedan gästade Casper Jarnebring vårt coverband en gång för att sjunga ”Eloise”. Så vi har allt setts någon gång innan, säger hon och skrattar till.

Sofia Geidvik medverkar på Arvingarna krogshow, 2022 på kajskjul8.
Sofia Geidvik medverkar på Arvingarna krogshow, 2022 på kajskjul8. Bild: Elin Gustafsson

”Alltid full show med publiken”

Men nu ses de i princip varje helg på Kajskjul 8, och från och med mitten av december blir det inte bara fredagar och lördagar, utan även torsdagar.

– De är superhärliga att jobba med. Det är så roligt för vi alla som är på scenen och jobbar runt ikring showen är i olika åldrar. Och det är alltid full show med publiken!

Har du lyssnat mycket på Arvingarna själv?

– Inte direkt så, eller jag har så klart känt till låtar som ”Eloise” och ”I do”, men det jag gillar med Arvingarna är att även om de är ett dansband har de mycket influenser av både pop och rock. Och framför allt är det roligt att se publiken som kommer och känner igen sig i berättelserna och alla sånger. När de kör Eloise på slutet är det nästan galet, Arvingarna behöver knappt sjunga själva...

ANNONS

I somras tog Sofia Geidvik examen efter tre år på Balettakademien i Göteborg. Och efter månader med Arvingarna får hon se vad som händer nästa år.

– Eftersom mitt huvudinstrument är sången är just musikal en form där jag får ut lite av allt, både sång, dans och teater. Men jag försöker att inte planera allt för mycket långt fram, men det är ju väldigt roligt att få göra det här och jag är så tacksam att jag kan ha detta som jobb.

Sofia Geidvik

Ålder: 28

Bor: Göteborg, uppvuxen i Uddevalla

Gör: Musikalartist och sångare i coverbandet The Babes.

Aktuell med: Som sångare och skådespelare i Arvingarnas krogshow ”I love Arvingarna” som pågår fram till 17 december.

Lyssnar helst på: Svensk pop

Bästa scenminne: När jag spelade Roxie Hart ur musikalen Chicago.

Bästa publikminne: Jag minns en spelning med Maggie Rogers när hon var på Berns i Stockholm. Det var innan corona, och det var verkligen så himla bra. Sedan tyckte jag Danny Saucedos ”The Runaway Show” var helt magisk. Och alla konserter jag sett med Molly Sandén. Ja, de har varit riktigt bra!

LÄS MER:Arvingarna gör ny krogshow

LÄS MER:Casper Janebrink har fått en arvinge till

ANNONS