Filminspelning - tv-serien Lyckoviken, av Camilla Läckberg. Bland de medverkande: bl a Linda Santiago och Martin Stenmarck
Filminspelning - tv-serien Lyckoviken, av Camilla Läckberg. Bland de medverkande: bl a Linda Santiago och Martin Stenmarck Bild: Stefan Bennhage

Söker statister till ny säsong av Läckbergs succéserie

I samband med att nya säsonger av kriminalserien Lyckoviken spelas in söker produktionsbolaget nu statister.

ANNONS
|

Lyckoviken bygger på en idé av deckarförfattaren Camilla Läckberg och hon är också en av seriens tre huvudförfattare. Handlingen utspelar sig i det fiktiva lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Men utöver kriminalmysteriet är relationer en viktig del av serien, och skaparna har inspirerats av både amerikanska och svenska tv-såpor. Den andra säsongen av Lyckoviken hade premiär på TV3 och Viaplay tidigare i år. Nu ska säsong tre och fyra spelas in och nya statister behöver rekryteras.

Från inspelningen av Lyckoviken i Vänersborg förra året.
Från inspelningen av Lyckoviken i Vänersborg förra året. Bild: Stefan Bennhage

Alla kan söka

Alla åldrar är välkomna att söka till inspelningen. Det finns dock ett extra stort behov av killar och tjejer i åldrarna 18-20 år. Produktionen söker också en man och en kvinna i åldern 50-60 år, som kan tänka sig att agera. Inspelningen kommer ske i Vänersborg med omnejd från juli till september.

ANNONS

Seriens statistansvariga Linda R. Nilsson uppmanar de som söker att skriva med sina arbetslivserfarenheter i ansökan:

”Om du jobbar med något yrke som du tror kan vara extra intressant för oss, så skriv med det (ex. sophanterare, inom sjukvården, caférestaurangerfarenheter, taxichaufför, polis mm)”, skriver hon i en annons på Facebook.

Stjärnskådespelare i rollerna

De lyckliga som blir utvalda som statister kommer få kända kollegor under inspelningen. Lyckovikens rollista är nämligen stjärnspäckad och i huvudrollerna syns bland andra Marie Robertson, Disa Östrand och Ella Rappich.

De förra två säsongerna spelades in i en 5000 kvadratmeter stor hangar utanför Vänersborg. Den rymde både scenerier, kontor, sminkloger samt rekvisita-och kostym-förråd. Artisten och skådespelaren Martin Stenmarck som spelar karaktären Danne beskrev en stor sammanhållning i teamet under förra årets inspelning.

LÄS MER:Fartfyllt när Läckbergs serie spelas in

– Det har varit lite som att gå på folkis. Vi har bott tillsammans och umgåtts dygnet runt, även när vi inte filmar. Det blir ju som en liten familj, sa Martin Stenmarck till TTELA.

Serien är en samproduktion mellan Nordisk film TV och Film i väst.

ANNONS