I höstas spelades Zumber Alili och Christoffer Hammarlöfs skräckfilm ”Korpön” in i skogarna utanför Uddevalla. Snart påbörjar de inspelningen av en ny dramaserie – även den här gången är Uddevallaområdet inspelningsplats.
I höstas spelades Zumber Alili och Christoffer Hammarlöfs skräckfilm ”Korpön” in i skogarna utanför Uddevalla. Snart påbörjar de inspelningen av en ny dramaserie – även den här gången är Uddevallaområdet inspelningsplats.

Statister sökes i Uddevalla till ny dramaserie om lyxlirare

Filmen ”Korpön” har ännu inte nått publiken men det hindrar inte de lokala filmarna att ha fullt upp med annat. Reklamfilmer, kortfilmer, musikvideos och nu söker de även statister i Uddevalla för en ny dramaserie.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I början av hösten 2020 spelades skräckfilmen ”Korpön” in i skogarna utanför Uddevalla.

LÄS MER:Ren skräck skapas i den bohuslänska sommarnatten

När den filmen når sin publik är ännu oklart för Christoffer Hammarlöf och hans kollega Zumber Alili på Basecore media. Men deras flitiga filmande fortsätter i full fart medan klippningsarbetet med ”Korpön” puttrar på.

– Ja, det går inte att vänta, utan vi har haft mycket annat för oss med, säger Christoffer Hammarlöf.

De har spelat in musikvideos och gjort reklamfilmer och de fick precis veta att två av deras kortfilmer nu är klara att visas på filmfestivalen Frame. Om bara två veckor är det dessutom dags att börja spela in pilotavsnittet till deras senaste stora filmprojekt – dramaserien DNA.

ANNONS

– Den kommer att spelas in här runt Uddevalla, säger Christoffer som berättar att de just nu sitter i bilen och letar efter bra inspelningsplatser.

Serie om rika festande tjugoåringar i dyra bilar

Manuset till ”Korpön” skrev de själva men den här gången har de tagit hjälp.

– Vi hade en idé och en bild av vad vi ville ha, sedan sökte vi efter en manusförfattare och vi hittade en som verkligen kändes rätt och hade samma vision som oss. Hon heter Noomi Malmeström och är från Stockholm.

Dramaserien har arbetsnamnet ”DNA.” och handlar om två bröder som bor i Marbella. När deras pappa i Sverige går bort återvänder bröderna till Sverige för att ta över driften av deras fars framgångsrika företag. Något som inte verkar helt enkelt för bröderna.

– Det går åt helvete. De är rika tjugoåringar som bara tänker på pengar och i deras verklighet handlar allt om yta. Det ha levt ett lyxigt liv i Marbella och tar med sig det livet till Sverige. Det är mycket fester, droger och sportbilar.

Statister sökes i Uddevalla

Skådespelarna kommer från olika delar av Sverige, och ett gäng statister är redan inbokade men fortfarande söker de efter fler statister i Uddevallaområdet. Och den här gången är det inte jättemycket som krävs för att söka. Tillgång till fina kläder och ålder inne för att köra bil.

ANNONS

– Du behöver vara 18 år och ha körkort, sedan har vi inga andra krav än att de kan ta sig hit till Uddevalla och vi söker både män och kvinnor upp till 55 år. Så det är bara att mejla oss.

Om några månader hoppas de ha en färdigklippt pilot att visa upp och förhoppningsvis kommer den senare att nå en publik.

– Det är en tuff bransch så det behövs ett vattentätt manus och ett snyggt pilotavsnitt klart att visa upp för att någon ska nappa, säger Christoffer.

LÄS MER:Här ska den nya skräckfilmen spelas in i Uddevalla

ANNONS