Stjärnkocken på Smögen gästar Way out west – det står på menyn

I augusti är det efter två års paus dags för Way out west. Åter fylls Slottsskogen av tusentals hungriga på musik – och mat. En av kockarna som gästar festivalen är Smögenkocken Thomas Sjögren. Här är rätterna som serveras på festivalen i år.

ANNONS
|

Festivalen Way out west har inte bara ett digert konsertprogram, detsamma gäller maten som går att köpa på festivalområdet. Way out west har ett tydligt grönt fokus och är sedan tio år tillbaka en helt vegetarisk festival.

I år storsatsar man på mat i ännu högre utsträckning.

Som vanligt återfinns flera matvagnar med olika inriktning men i år tillkommer flera nyheter. Det som sticker ut mest är att stjärnkocken Thomas Sjögren flyttar in med sin nya lyxkrog Signum (som har sin fasta position utanför Mölnlycke).

LÄS MER:Stjärnkockens nya Smögenkrog – ersätter närlivs

Sjögren gör en sittande restaurang vid området ”Stora dammen” där gäster kan äta en åttarättersmeny gjord på egenodlade råvaror.

ANNONS

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna till Signum på Way out west. Vi kommer jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Årets kock: Det känns overkligt

Chef’s corner och femrätters

En annan nyhet är det så kallade ”Local chef’s corner”. I det hörnet av festivalområdet kommer olika kockar med koppling till västkusten att presentera var sin festivalrätt. Några av de som medverkar är David Ravenäs som driver Hermano Taco Kiosk i Sandarna och Oscar Lexö från Koks i Vasastan.

”Local chef’s corner” är beläget vid ”Lilla dammen” och även restaurangen Gaffelkonst kommer där att erbjuda en femrättersmeny.

Annars på menyn återfinns ”ölpizza” signerad ölet Norrlands ljus i samarbete med Göteborgsrestaurangen Bov och artisten Mwuana. Även andra göteborgska krogar har filialer på festivalområdet, som Dubbel Dubbel och Göteburgare, med flera.

LÄS MER:Så klarade krogarna sommarens personalbrist

Hela matprogrammet på festivalen

Signum – Thomas Sjögren

Gaffelkonst – Ulrika Forssell, Mats Nordström

Local Chef's Corner

Koks – Oscar Lexö

Meatless Hunter – Melker Hedin

Roots – Adrian Persson

Hermanos Taco Kiosk – David Ravenäs

Restaurang Felicias-Gårda – Emma Johansson

Juniorkocklandslaget – Melvin Glimstål

Wolt Chef’s Market

Fafelle

Göteburgare

Mackverket

Dubbel Dubbel

Wolt vid Björngårdsvillan

Kale & Crave

Stella Pizza

Zócalo

Bastard Burgers

Foodtrucks

BABAS Burgers

Belgian Waffles Company

Bohobar

Brandt Streetfood

Smålandsrullen

Jeffreys Food Truck

Mandelmannen Churros

MrMango

Rollin Bistros

Tikka Roti Foodtruck

Western Streetfood

Escacito

Norrlands Ljus x BOV

El Taco Truck

Peas of Heaven (Way Out Wurst)

Hooked Foods

Stockeld

Café Björngårdsvillans Gelato

ANNONS