Efter lite mindre än två år och 88 avsnitt tar podcasten ”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B” nu avsked av sin publik.
Efter lite mindre än två år och 88 avsnitt tar podcasten ”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B” nu avsked av sin publik. Bild: Erik Simander/TT

Sveriges största podd lägger ner

”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B” har runt 200 000 unika lyssnare varje vecka. Nu lägger Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf ner sin podcast för att rädda vänskapen.

ANNONS

Under tisdagen den 20 augusti släppte Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf det sista avsnittet av deras podcast ”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B”.

Det är Sveriges största kommersiella poddar med runt 200 000 unika lyssnare varje vecka. I år har de bara överträffats av Sveriges radios podcasts i antal lyssnare, rapporterar Aftonbladet. Podcasten har även gått att se live i Globen under namnet "Alice & Biancas showcast".

Efter lite mindre än två år och 88 avsnitt tar de nu avsked av sin publik i avsnittet "Tack för allt".

Beslutet är något de har kommit fram till under sommaren. En av anledningarna att de lägger ner är för att podden inte ska påverka deras vänskap för mycket.

ANNONS

– Vi känner att vår vänskap och våra liv är viktigare än podden, säger Bianca Ingrosso i det sista avsnittet.

Alice Stenlöf lyfter fram att de vill tillbaka till att kunna träffas mer förutsättningslöst, snarare än att bara ses på möten eller i stressade situationer i studion.

En annan anledning är att ha mer tid att ägna på sig själva och få bli mer privata igen, berättar Bianca Ingrosso som även har slutat att lägga upp klipp på Youtube.

– Jag vill börja träna på riktigt nu. Jag vill börja gå på långa promenader, jag vill kunna ha tid att ta mina hundar ut i naturen, säger Bianca Ingrosso.

Däremot är det inte säkert att podden kommer att ligga nere för alltid:

– Men om vi känner att man saknar det för mycket, och att man känner att man förlorat något i stället för att ha vunnit något på att lämna, då börjar vi igen, säger Bianca Ingrosso.

ANNONS