Tennessee Tears missar finalen

Theoz tippades som favorit inför semifinalen och när det var dags pallade han trycket. Den 17-årige Tiktok-stjärnan lägger beslag på en av finalbiljetterna. Med sig tar han Nordman, Kiana och Mariette. Det blev alltså ingen finalplats för Munkedalsbördiga Tennessee Tears.

ANNONS
|

Startfältet i Melodifestivalens final är nu fulltaligt när fyra bidrag har tagit sig vidare från Melodifestivalens semifinal i Örnsköldsvik. Några som var snubblande nära en finalplats var Tennessee Tears, med Munkedalsbördiga Jonas Hermansson.

”Vi är verkligen så otroligt glada för all support och för alla som röstat på oss!”, skriver Jonas Hermansson och Tilda Feuk i bandet i ett sms till Bohusläningen.

Theodor "Theoz" Haraldsson var en av favoriterna redan i sin deltävling i Linköping. Då fick han fick nöja sig med en plats i semifinalen, men nu får han till slut boka resan till finalen i Friends Arena nästa vecka med sitt dansanta bidrag “Mer av dig".

ANNONS

– Det är klart att jag vill gå till final väldigt mycket, men det är starka konkurrenter och det är svårt. Jag får bara göra mitt bästa och hoppas att det går vägen, sade han till TT efter genrepet.

Antagligen har inga av kvällens bidrag med den slutliga toppstriden att göra, men en finalplats är en ändå en finalplats – och den glitterklädda publiken i Hägglunds arena var minst lika peppad som den på stora finalen.

I år hade SVT stuvat om i semifinalens röstsystem. Duellerna är skrotade och numera tävlar alla artister mot alla. I halvtid får tittarna också veta vilka fyra bidrag som ligger bäst till, men någon poängutdelning som i deltävlingarna blir det inte. Endast tolvpoängarna redovisas och sedan presenteras finalisterna i ett svep.

Förutom tävlingsbidrag bjöd kvällen även på några pausnummer. Bland annat valdes Pernilla Wahlgren in i Melodifestivalens "Hall of fame" och för att hylla sångerskan sjöng Tiktokstjärnan Luciano Axelsson hennes "Piccadilly Circus" i dansbandsversion.

Fakta: Melodifestivalens semifinal

1. Theoz: "Mer av dig"

2. Mariette: "One day"

3. Victor Crone: "Diamonds"

4. Tennessee Tears: "Now I know"

5. Elov & Beny: "Raggen går"

6. Melanie Wehbe: "For the show"

7. Nordman: "Släpp alla sorger"

8. Kiana: "Where did you go"

LÄS MER:Erik Segerstedt om vännens Mellodebut: ”Så stolt”

LÄS MER:Melloaktuella countryduon glänste på Uddevallascenen

LÄS MER:Melloscenen – en otippad väg att vandra för Tennessee Tears

LÄS MER:Slutsålt på Carlia när melloaktuella countryduon står på scen

LÄS MER:Ikväll smäller det – countryduon tävlar om finalplats i Mello

ANNONS