Tillbaka. The Ark firar att debuten "We are The Ark" fyller tjugo år. "Det mest naturliga sättet att fira är att vi ställer oss på en scen så att vår publik också kan vara med", konstaterar Ola Salo.
Tillbaka. The Ark firar att debuten "We are The Ark" fyller tjugo år. "Det mest naturliga sättet att fira är att vi ställer oss på en scen så att vår publik också kan vara med", konstaterar Ola Salo. Bild: Johan Tholson

The Ark återförenas för en lång sommarturné

The Ark återförenas – tjugo år efter debuten. Bandet packar väskorna för en stor sommarturné som stannar till i Trädgårdsföreningen den 2 juli.
– Det här går rakt in på nostalgikontot, säger sångaren Ola Salo.

ANNONS

När de bestämde sig för tio år sedan var beslutet definitivt. The Ark skulle läggas ned och det fanns ingen väg tillbaka. Men tiden gick och förutsättningarna förändrades. Liksom magkänslan.

– Första gången vi diskuterade en återförening var för tre år sedan när jag och Lasse (Ljungberg) var ute på en roadtrip, till Göteborg faktiskt. Vi insåg att det snart skulle vara tjugo år sedan första plattan, säger Ola Salo.

LÄS MER:Ola Salo gör nästa krogshow på Rondo

GP har ringt upp Martin Axén och Ola Salo som båda vittnar om att detta egentligen inte är så mycket konstigare än att de saknade sina kompisar. Och sin publik.

ANNONS

Premiär i Stockholm

– Det är otroligt kul att få umgås med bandet igen. Vi har saknat att hänga ihop. Alla som har ett kompisgäng kan nog känna igen sig i att det är svårt att ses så mycket som man vill när annat kommer in i livet. Det här är vårt sätt att ta tag i det, säger Ola Salo.

Nu får man gott om tid tillsammans. Showen ska repas in under våren. Sedan väntar premiär i Stockholm den 28 juni. Den 2 juli kommer The Ark till Trädgårdsföreningen i Göteborg.

– Vi kommer att gå all in. Det är viktigt att det här bli bra och inte görs på slentrian. Vi ska vara minst så bra som folk minns oss, säger duon.

LÄS MER:Ola Salo är livrädd för att vara tråkig

– Kiss återförenades någon gång i början av 90-talet. De var osminkade och försökte klä ned sig och vara lite grunge sådär. Gene Simmons hade yllemössa. Det blev ju helt fel. Publiken ska känna igen oss, det kommer att bli häftiga scenkläder och en ordentligt show med alla hits, menar Ola Salo.

Håkan Hellström firar att Känn ingen sorg-plattan fyller tjugo år med sina spelningar på Ullevi. Det ser ut att bli en riktig nostalgisommar.

– Ha, ha. Ja, det här går rakt in på nostalgikontot. Men det handlar ju om att vi och vår publik uträttade något fint och unikt. Vi vill vårda minnet av det, ambitionen är inte att utvecklas artistiskt. Det klarade vi av då.

ANNONS

LÄS MER:Till slut lossar hela showen från sina fästen

Om det blir en kanonsommar, kan det bli en fortsättning för The Ark?

– Nej, The Ark är inget aktivt band på det sättet. Jag har väldigt svårt att se att vi skulle skriva nya låtar och ge oss in i en studio, säger Ola Salo.

FAKTA: Hit kommer The Ark

Juni

28 Stockhom, Lollapalooza

Juli

2 Göteborg, Trädgårdsföreningen

3 Oskarshamn, Latitud 57

4 Åbo, Ruisrock

7 Fårö, Stora Gåsemora Gård

10 Gävle, Furuvik

11 Höga Kusten, Naturscen Skuleberget

17 Linköping, Stångebrofältet

18 Borgholm, Borgholms Slottsruin

25 Sundsvall, Sundsvalls Torgfest

29 Halmstad, Tylösand

30 Arvika, Arvika Hamnfest

31 Karlskrona, Karlskrona Skärgårdsfest

Augusti

1 Östersund, Storsjöyran

7 Helsingborg, Sofiero Slott

8 Rättvik, Dalhalla

20 Umeå, Umeå Energi Arena

21 Huskvarna, Folkets Park

22 Örebro, Gustavsvik

29 Uppsala, Parksnäckan