Thomas Stenström under en spelning på Mortens i Uddevalla.
Thomas Stenström under en spelning på Mortens i Uddevalla. Bild: Edvin Bergström

Thomas Stenström om framgångarna: ”Kan tävla i fotboll men inte i musik”

Det går bra för Thomas Stenström nu. Hans senaste singel “Gråter om du vill” med Miriam Bryant hittade snabbt upp på Spotifys topplista. 1 april uppträder han i Avicii Arena. Med en “Så mycket bättre”-höst bakom sig, är han mer folklig än någonsin, trots det känner han inte att mycket förändrats.
– Jag är fortfarande i studion och har skygglapparna på, och alltid haft det.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ett samtal bort befinner sig Thomas Stenström i en replokal. Runt honom hörs ett surr av folk, i typisk bakom-kulisserna anda. Att få fem minuter att prata med honom är det som hinns med i dessa dagar. Nu har den fotbollsintresserade killen från Uddevalla fullt upp.

Singeln “Gråter om du vill” han släppte med Miriam Bryant klev upp på första plats på Spotifys svenska topplista redan efter första dygnet. Men listplaceringar har aldrig betytt något för Stenström.

– Att folk lyssnar på singeln är hur kul som helst...men sånt kommer och går. Jag bryr mig mest om att den betyder någonting för mig, sen att få en listplacering tillsammans med Miriam är fint. Men jag tänker att man kan tävla i fotboll, men inte i musik.

ANNONS

LÄS MER: ”Jag känner mig genuint förvånad över att folk fortfarande lyssnar”

Skriver låt med fotbollskamraten

2022 är året då Stenström gör flera saker för första gången. Förutom spelningen på Avicii Arena samarbetar han med Newkid genom låten ”Aska” som släpptes 14 januari, tillägnad till deras hemstad Uddevalla.

– Han är grym. Jag är bara superglad över att vi fick skriva den till vår hemstad. Det är några år mellan oss men vi spelade i samma fotbollslag när vi var små.

Var ni konkurrenter inom fotbollslaget?

– Haha, nej tvärtom.

Hur länge ska fansen få vänta på att få höra en låt där ni sjunger tillsammans?

– Inshallah, säger Stenström, vilket betyder ”Om gud vill” på arabiska.

Endast sex dagar innan Stenströms spelning i Avicii Arena, tidigare kallat Globen, uppträder Newkid. Hittills har inte Uddevallasönerna uppträtt tillsammans på scen, något som kan komma att ändras.

– Någon gång ska vi sjunga tillsammans, så är det bara.

LÄS MER: Thomas Stenström spelar på jättearenan

Ni båda kommer spela i en av Sveriges största arenor denna vår. Är det ett framgångsrecept att komma från Uddevalla?

ANNONS

– Jag vet inte om det är så att det kommer direkt från Uddevalla. Men i småstäder får man plats att drömma om saker, man kan greppa saker när det är mindre och så får man perspektiv på ett sätt. Man kan drömma om andra platser, när det inte finns något Globen i stan.

LÄS MER: Östraboteatern ekar tom när kulturen återigen skjuts på framtiden

Har själva spelningen varit en dröm för dig?

– Att få spela överhuvudtaget, den drömmen har varit störst. Sen är denna spelning socker på alltihopa. Men att få hålla på med det jag gör nu har alltid varit en dröm.

”Kavla upp ärmarna och ge inte upp”

Trots framgångarna menar Stenström att han fortfarande är samma kille som skriver ledsamma låtar i en mörk lokal. Under hösten har han tolkat bland annat Daniel Adams-Rays ”Gubben i lådan” och Melissa Horns ”Du kommer sakna mig mindre och mindre” i ”Så mycket bättre”. Något som medfört en bredare målgrupp.

– Klart att det är fler som kommer fram och har upptäckt en. Jag kanske är dum, men jag reflekterar inte så mycket över det. Det var kul att vara där, men mitt liv har inte förändrats. Jag är fortfarande samma kille som skriver om det jag tycker är jobbigt.

ANNONS

Vad är det som är jobbigt nu?

– Det är så olika. Jag skriver verkligen om det som jag kommer på, lite som att jag kollar mina dagboksanteckningar.

Vad har du för tips till aspirerande musiker som vill komma dit du är?

– Tid. Det är det tråkiga svaret. Kavla upp ärmarna, och ge inte upp. Man måste bara sitta längre än alla andra. Kom till studion tidigare och gå hem senare.

ANNONS