Nu är producenten och dj:n Edwin ”Milwin” Lindberg tillbaka med en mörkare singel och fler nyskrivna låtar än någonsin som han väntar på att släppa.
Nu är producenten och dj:n Edwin ”Milwin” Lindberg tillbaka med en mörkare singel och fler nyskrivna låtar än någonsin som han väntar på att släppa. Bild: Privat

Uddevallaartisten släpper ny singel: ”Ett mörkare sound”

Edwin “Milwin” Lindberg har skrivit mer låtar än någonsin under pandemin. Nu väntar han på att få spela upp de på ett klubbgolv fyllt av människor. Under fredagen släpps hans nya singel ”Familiar” som har mörkare tongångar än den musik han tidigare släppt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Han är mitt uppe i studion i Uppsala när Bohusläningen når honom. Det finns många förväntningar hos Edwin “Milwin” Lindberg inför lanseringen av ”Familiar”. På den nya singeln gästas han av den walesiska sångaren Tudor.

– Det känns kul. Vi gjorde klart den i oktober 2020, så det är klart jag har tröttnat på den lite, men det ska bli jättespännande att få höra folks reaktioner.

I mars är planen att han ska åka till London och ha låtskrivarsessions. Något han saknat under pandemin när det varit många digitala möten och minskade spelningar.

– Jag kan ju inte märka av vad folk tycker om min låt spelas på radion. Den biten har jag saknat, den direkta responsen som jag får när jag ser om folk dansar eller inte till låten. Sen försvann ju en del av min inkomst genom spelandet, så jag har varit orolig.

ANNONS

LÄS MER:Trots tomma nattklubbar flödar dansmusiken

Vad vill du folk ska känna när de hör den nya singeln?

– Låten handlar om att man är på en fest och träffar nya bekantskaper. Man är lite full, och träffar folk som kanske kan komma att betyda mycket i ens liv. Jag tror folk kan känna igen sig. Den är också lite mörkare än det jag tidigare släppt, fast ändå inte. För det ska gå att dansa till.

Finns det någon anledning till att låten har ett mörkare sound?

– Inte direkt.. mer än att jag gillar att variera olika sound och pröva nya saker, vilket jag och Tudor gjorde när vi skrev denna låten.

– Jag är fortfarande i ett läge där jag experimenterar. Under pandemin har jag fokuserat på musik som är lite mer instrumentalt och melodisk. Den är mindre kommersiell och lite tuffare.

LÄS MER:Milwin spelade på slottstak: "En av de mest unika spelningarna jag gjort"

Det har gått fyra år sedan Uddevallaartisten lämnade sin hemstad för Uppsala, i hopp om att utveckla sin karriär och knyta kontakter som skulle leda honom närmare sina musikdrömmar. Sedan dess har han släppt flertal singlar, där bland annat ”New Levels” som i skrivande stund har över tolv miljoner Spotify-lyssningar.

– Att få sina låtar spelade på radio har jag haft som mål. Andra mål är att man ska toppa listor. Vinna priser för något. Största drömmen är att producera en Billboard-etta som man producerat åt en artist.

ANNONS

Han har aldrig haft en plan B, utan det har alltid varit fokus på musiken sedan uppväxten.

– Det är en fantastisk känsla att kunna göra det man vill. Jag har aldrig haft ett typiskt ”vanligt” jobb. Men det är också stressfullt, det är ingen fast lön som kommer in varje månad.

LÄS MER:Milwin redo för första klubbhelgen utan restriktioner i Lysekil

Planer på spelning i Lysekil

Förutom artisteriet har han ägnat sig åt grafisk design de senaste två åren. Planen är att han ska släppa tio nya låtar under 2022, om de kommer släppas som singlar eller i en kommande EP är dock oklart.

Idag bor endast hans syster kvar i Uddevalla medan resten av familjen bor i Lysekil.

– Jag hoppas på att spela i Lysekil i vår, sen kommer jag spendera hela sommaren där så man kan nog räkna med några spelningar i sommar.

Fakta: Edwin ”Milwin” Lindberg

Ålder: 24 år

Från: Uddevalla

Bor i: Uppsala

Familj: Mamma, pappa, syster.

Bakgrund: Släppte sin första singel ”Coming after you” 2015. Sedan dess har hans låtar spelats i både P3 och brittiska BBC Radio 1. Den mest populära singeln ”New Levels (feat. Mila Falls)” har över 12 miljoner lyssningar på Spotify.

Bättre egenskap: Jag bryr mig om andra människor och jag tycker själv att jag är snäll mot människor.

Sämre egenskap: Älskar att sova, det kan bli så att man kommer försent till vissa möten ibland.

Tips till aspirerande artister: Håll inte inne på din musik, utan släpp den för att se vad du får för respons.

ANNONS