Uddevallabandet laddar för publikfri spelning på Kontoret

På fredag kan du gå på spelning på Kontoret från ditt eget vardagsrum. Först ut att ta plats på scen är Uddevallabandet Black House Hill.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla|

För att våra lokala artister ska fortsätta att ha en scen att stå på även under rådande omständigheter har Bohusläningen inlett ett samarbete med kulturföreningen Uddevallakassetten och Studiefrämjandet. Ett lokalt band får möjligheten att stå på Uddevallakassettens scen på fredagskvällarna några veckor fram över. Spelningen är utan publik på plats och kommer att sändas live på bohuslaningen.se klockan 19.00.

– Vi blev väldigt glada när vi blev tillfrågade, i dessa tider gäller det att hitta lösningar och just nu ser vi många digitala spelningar så att vi också kan vara med på detta känns bra, säger Lars Wallin från kulturföreningen Uddevallakassetten och Studiefrämjandet.

ANNONS

Själva har de fått ställa in hela deras vårprogram med exklusiva gästartister på Kontoret.

– Så det här passar fint nu och det känns bra att vi kan ge de lokala artisterna denna möjlighet.

Rock från Uddevalla

Först ut är Uddevallabandet Black House Hill.

– Det är en märklig tid just nu när vi inte kan vara ute och spela, så det här känns kul att vi kan göra, säger gitarristen Nils Leufvenius.

Bandet har funnits i fem år nu och de har verkligen inte legat på latsidan.

– Nej, vi har hunnit med jättemycket. Vi har gjort två skivor och en singel och vi har spelat väldigt mycket. Både här i Uddevalla och på andra ställen. Vi har bland annat varit förband åt Dia Psalma och varit på en turné i Tjeckien.

Black House Hill spelar rock. När de startade spelade först covers. Främst var det Metallicas låtar som lirades flitigast av bandet.

– Jag är själv är inget super stort fan, men Erik och Alex är väldigt influerade av Metallica så jag lärde mig gilla dem genom att vi spelade mycket Metallica i början.

I dag gör bandet sina egna låtar och influenserna från Metallica har fått sällskap av flera andra legender från rockens värld.

ANNONS

– Vi i bandet lyssnar på väldigt olika musik, trummisen lyssnar mycket på death metal och jag lyssnar mycket på Van Halen och Yngwie Malmsteen.

Han tycker att detta märks i den musik de skapar.

– Eftersom vi lyssnar på och influeras av så olika musik lyckas vi hitta ett eget sound.

Ungt band med gammalt sound

Black House Hill får ofta höra att de låter som ett gammalt band.

– Det tar vi som en komplimang, men jag tycker ändå att vi har en modern touch och vi försöker inte göra något som någon gjort tidigare.

Att vara ett ungt band på den svenska rockscenen har Nils Leufvenius märkt kan vara ganska tufft.

– Det är de som varit med länge som får bra spelmöjligheter, även om de kanske inte har så mycket mer att ge. Det vore kul om vi unga som jobbar jävligt hårt fick en chans att spela och synas lite mer.

Inför spelningen på Kontoret på fredag blir förberedelserna lite annorlunda.

– Ja, det är lite konstigt att förbereda sig för ett gig utan publik. Vi är kända att vara ett ösband på scen. Men vi kommer nog fokusera mindre på performance och mer på musiken. Vi får anpassa oss, även om det kommer kännas annorlunda. I vanliga fall på spelningar så är det man ger ut som man får tillbaka av publiken.

ANNONS
ANNONS