Uddevallaföreningen fixar musikfest i parken

I helgen kommer Margretegärdeparken att fyllas med musik. Tre band kliver upp på scenen för att bjuda publiken på svängiga toner när musikföreningen avslutar sitt konsertprogram för våren.
– Sedan ser vi fram emot en riktigt bra konserthöst med många bra band på scen, säger Christer K Johansson, ordförande Uddevalla bluesförening.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är flera år sedan Uddevalla Bluesförening arrangerade någon festival. Men i helgen är det dags igen, om än i något mindre skala.

– Vi hade lite festivaler för några år sedan, det är säkert fem-sex år sedan, då hade vi lite sådana evenemang på Studie 32. Men annars är det ännu längre tillbaka vi arrangerade en stor festival så, säger Christer K Johansson.

LÄS MER:Uddevalla bluesförening saknar den unga publiken

På lördag kommer tre bluesband att kliva upp på Margretegärdeparkens scen för att bjuda publiken på blues. Det är musiker från både Vänersborg och Göteborg; Bulls Eye, Freddie Nyström band och Mr Bo & The Voodooers.

ANNONS

– Det här blir en helt ny grej att vi arrangerar konserter i parken, så det ska bli riktigt kul!

Välkänd bluesartist från USA kommer till Uddevalla

Efter lördagens spelning är det sommaruppehåll för Uddevalla Bluesförening. Istället laddar man upp inför en konserthöst.

Då får Uddevalla långväga besök av den amerikanska bluesartisten Kat Riggins som kommer att spela på Kulturhuset Bastionen.

– Jag fick faktiskt hem affischen till höstens bluesspelningar här nyligen, och det är ett riktigt bra program. Förutom Kat Riggins kommer även Roffe Wikström som är väldigt känd inom blueskretsar att spela, säger Christer K Johansson och fortsätter:

– Men först ser vi fram emot lördagen, så nu hoppas vi på bra väder bara!

Blues i Margretegärdeparken

Vad: Konsert.

Var och när: Margretegärdeparken Uddevalla, lördag 4 maj.

På scen: Bulls Eye, Freddie Nyström band och Mr Bo & The Voodooers.

Arrangör: Uddevalla Bluesförening.

Entré: Gratis.

ANNONS