Uddevallakomikern nyårsvärd i Bingolotto

Daniel Norberg har synts flitigt i tv-rutan under sin karriär. I Bingolotto har han hunnit medverka ett antal gånger redan och nu är det dags igen. På nyårsafton är han med som värd tillsammans med Sarah Dawn Finer.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det rullar på i rasande fart mot årets slut och om du inte redan planerat vad du ska göra på nyår så börjat det kanske bli dags.

En som redan vet var han kommer vara när klockorna ringer är Uddevallakomikern Daniel Norberg. Han kommer synas i tv-rutan igen. Den här gången är han tillbaka på Bingolotto.

– Ja, det ska blir riktigt kul, säger Daniel Norberg när vi når honom på telefon.

Det är inget nytt att Daniel Norberg gästar Bingolotto. Flera gånger har han medverkat men starkast intryck kanske han gjorde i oktober förra året när programmet firade 30 år. Eller när han fem år tidigare sjöng sin egenskrivna hyllningslåt ”Bingo Bingo Bingo” på Bingolottos 25-årsfest.

ANNONS

Vad är det med Bingolotto som gör att du tackar ja varje gång, eller det kanske du inte gör?

– Jo, ja tackar ja till allt. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om det programmet. Det känns så himla familjärt och de som jobbar med det är väldigt trevliga. De leker och tar det på lagom allvar och det är lite plojigt, och jag vet inte, härligt.

Det lät lite som du beskrev dig själv nu?

– Haha.

Så det var inget konstigt att tacka ja när de frågade denna gång?

– Nä, det enda som var konstigt var att det var på nyårsafton. Det blir annorlunda att vara i en studio på nyår.

Vad brukar du göra?

– Inget märkvärdigt, vara med kompisar.

Daniel Norberg kommer vara nyårsvärd tillsammans med Sarah Dawn Finer och programledare är Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

Vet du vad du ska göra?

– Det är ju väldigt skoj och det är ju lite så en pojkdröm att få hålla i en bingodragning, vilket det verkar som jag får göra. Och så hoppas jag att jag får göra någon inringning och få känna sig lite från Loket. ”Hallå, vart ringer du ifrån”.

ANNONS

Är du uppvuxen med Bingolotto hemma?

– Ja, det skulle jag nog säga. Vi spelade kanske inte varje helg, men som jag minns det är jag uppväxt med det, men det kanske inte stämmer.

Har du sålt bingolotter med?

– Jajamän, framför allt har mina föräldrar sålt. Vi sålde för Uddevalla Roddklubb och då fick pappa åka ut och sälja på köpcentret.

Det är ju inte bara i Bingolotto vi sett Daniel Norberg i vid det här laget. Under karriären har kan medverkat i så många olika program att till och med han själv tappat räkningen.

– Ja, jag vet inte jag är dålig på att komma på och veta vad jag varit med om. Jag är så mycket i nuet hela tiden.

Och snart är det dags igen.

– Till våren kommer jag vara med i ett annat program, men det tror jag inte jag får berätta om än.

De senaste fem åren har han och hans bror Emil varit fullt upptagna med tv-programmet Mumbo Jumbo vid den här tiden på året men den här hösten har de haft det lite lugnare. Och dessutom har Daniel lagt musiken lite åt sidan för ett annat intresse.

ANNONS

– Jag har faktiskt börjat måla.

Var kom det här ifrån?

– Egentligen ska jag säga att jag har alltid ritat. När jag var liten gjorde jag det jämt och var ganska duktig på det. Så jag har alltid tänkt att jag vill göra det. Det kom egentligen före både humorn och musiken, men jag har aldrig tagit tag i det. Så det känns väldigt skoj att göra det nu.

Så vem vet snart kanske en vernissageinbjudan från Uddevallakomikern dyker upp i vår brevlåda.

LÄS MER:Daniel Norberg berättar om tiden som godisautomat

LÄS MER:Het komiker med högt tempo

LÄS MER:Emil Norberg tar hjälp av experterna – ska lista ut hur man blir en influencer i ny podd

ANNONS