Uddevallaprofilen medverkar i "Så mycket bättre"

I dag är Uddevallaartisten Thomas Stenström dubbelt aktuell. Förutom att han släpper en ny låt står det klart att han är en av artisterna som ska medverka i årets omgång av "Så mycket bättre".

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Det är gasen i botten här. Jag har legat i, säger Thomas Stenström när Bohusläningen når honom på telefon.

Ja, den här fredagen när det är singelsläpp för hans nya låt ”Det är nog aldrig för sent för oss två” kommer nyheten att han ska medverka i årets säsong av ”Så mycket bättre”.

Vad kände du när du fick frågan om att vara med i ”Så mycket bättre”?

– Nu är det dags. Nu är det läge, tajmingen var rätt. Jag var på Gotland och spelade in min kommande skiva när jag fick frågan. Jag känner mig ärad att få vara med. Det är mycket fina artister som varit med och som kommer vara med i år. Sedan har jag pratat med Alex, Newkid, som säger att det är bara att köra.

ANNONS

Har du fått frågan förut?

– Det har varit på tal förut, men jag har inte varit redo för det innan men nu känns det som jag kommer lösa det där.

Vad är dina egna förväntningar på din medverkan?

– Mina förväntningar är att få en musikalisk upplevelse. Det är det enda jag jagar varje dag. I alla mina beslut och allting jag gör är en jakt på att bli knockad av musiken.

Vilken artist ser du framemot att träffa?

– Alla är hur grymma som helst. Bara att få fråga Siw Malmkvist om hur det vara att turnera på 50-talet. Hon har varit med länge och det är respekt.

Thomas Stenström har en ny skiva på gång och är klar för ”Så mycket bättre”.
Thomas Stenström har en ny skiva på gång och är klar för ”Så mycket bättre”. Bild: Edvin Bergström

Din kommande skiva – Hur stort är det släppet för dig?

– Det känns väldigt fint. För det kommer verkligen från botten av mitt hjärta. Det känns som jag hittat ett sätt att jobba som passar mig. Jag är väldigt stolt över skivan och det känns jättekul för den är så viktig.

Om du får frågan att spela i Uddevalla i sommar. Gör du det då?

– Alltså om jag får spela någonstans då spelar jag helst i Uddevalla. Men det är inte säkert att jag får spela men så fort det går att få lite folk till spelningarna så står Uddevalla alltid högst på listan. Det är inte fjäsk. Det där jag haft de fetaste spelningarna. Jag minns mina senaste spelningar på Mortens. De var helt otroliga och spelningen på sommaren när man inte såg slutet på folk i Hasselbacken. Det känns lite som jag hittat på det där i mitt eget huvud.

ANNONS

Uddevallasonen har sedan genombrottet med hitlåten ”Slå mig hårt i ansiktet” 2014 släppt albumen "Rör inte min kompis" och "Dreamer" och är nu aktuell med sitt kommande album "Spring baby spring" som släpps i september.

– Det känns som att ingenting jag gjort kommit mer från hjärtat än det här. Och första singeln handlar om vad du vill, men för mig handlar den om att hålla festen och hoppet vid liv. Ibland händer ingenting och ibland allt samtidigt, säger Thomas Stenström i ett pressmeddelande tidigare under fredagen.

LÄS MER:Storpublik mötte Thomas Stenström på hemmaplan

LÄS MER:Bildmingel från sommarens stora musikfester

De medverkar i så mycket bättre

Thomas Stenström

Gustaf och Viktor Norén

Andreas Mattsson

Cherrie

Siw Malmkvist

Casper Janebrink (Arvingarna)

Peter Jöback

Maxida Märak

Ytterligare artister presenteras senare i veckan.

"Så mycket bättre" har sänts i elva säsonger.

ANNONS