”Det som är extra fint med spelningen på Slussen är närheten till publiken”, säger Viktor Olsson.
”Det som är extra fint med spelningen på Slussen är närheten till publiken”, säger Viktor Olsson.

Viktor Olsson spelar på Slussens pensionat i sommar

Det är fem år sedan han spelade på Slussens Pensionat sist och i sommar kliver singer-songwritern Viktor Olsson från Stenungsund återigen upp på Orustscenen.
– Att lira på Slussen är som att komma hem, säger han.

ANNONS

Årets konsertsommar i Bohuslän bokas på för fullt. Det blir både allsång i Lysekils Stadspark och spelningar ute på Stallebrottet på Malmön. Även Slussens Pensionat har nu bokat flera artister som spelar under både sommaren och hösten.

LÄS MER:Glädjebeskedet: Fler konserter i Bohuslän i sommar

Sedan tidigare står det klart att artister som Sarah Klang, Anna Ternheim och Magnus Carlson gästar musikhotellet på Orust – och under fredagen avslöjades ytterligare ett namn till årets line up, nämligen singer-songwritern Viktor Olsson från Stenungsund. Han gästade hotellet senast 2016.

– Det känns riktigt roligt att vi kunde få till det nu i sommar. Att lira på Slussen är som att komma hem, det går inte att komma ifrån. Dels är min släkt på pappas sida därifrån så jag har tillbringat många somrar där, men jag har också många fina konsertminnen därifrån, så det känns kul i dubbel bemärkelse kan man säga, säger Viktor Olsson till Bohusläningen.

ANNONS

LÄS MER:Här är artisterna som spelar i Bohuslän i sommar

Förra året släppte han sitt tredje album ”Allt jag ville säga”. Trots pandemin lyckades han ändå få till flera spelningar under sommaren, på allt från Pustervik i Göteborg till konserter i Örebro och Helsingborg.

– Jag var även med i konceptet Trädgårdslive vilket var superkul. Men när restriktionerna sänktes till max åtta personer gick det ju inte riktigt, men jag kommer åka på turné även i sommar så länge jag kan utifrån rådande restriktioner.

Premiärspelningen för sommarens turné blir i Ljungby, sedan bär det av till Slussens Pensionat följt av en turné i Sverige från väst till öst.

– Det som är extra fint med spelningen på Slussen är närheten till publiken. Det kommer bli en intim, akustisk spelning med mycket fokus på storytelling mellan låtarna. Sedan gillar jag även att köra ett par coverlåtar under mina konserter, så det blir lite lånat också. Det känns som många har ett enormt sug efter konserter så det ska bli riktigt kul att åka ut och spela i sommar!

LÄS MER:Första artisten klar för spelning på Slussens Pensionat

LÄS MER:Bildmingel från sommarens stora musikfester

LÄS MER:Från Fjordfestivalen till Uddevallakalaset – 20 år av folkfest