Vinnare på Guldkorpengalan

Lyckliga vinnare, glada gäster och en riktigt nöjd arrangör. Ja, Den allra första upplagan av Guldkorpen blev en riktig fullträff.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Pirrigt. Ja, så kändes det nog för de allra flesta av gäster på väg till Carlias rockbar i Uddevalla på lördagskvällen. Att gå på gala hör inte till vanligheterna. Så oavsett om du var arrangör, musiker eller bara åskådare så fanns det anledning att vara lite extra nervös. Med en röd matta utrullad välkomnades vi in och upp till galarummet.

Innan prisutdelningen drog igång fanns det lagom mycket tid för mingel och sedan blev vi varmt välkomnade utav kvällens konferencier Emma Åsensfors.

Kvällens första pris gick till Uddevallabandet Braincoats i kategorin Årets alternativa pop/rock.

Strax efter tilldelas Kurt Wiklander pris i kategorin Årets klassiska/jazz. Upp på scen kommer två av Kurt Wiklanders döttrar för att ta emot priset då Kurt själv befann sig i Berlin just på galakvällen.

ANNONS

Årets electro/Dance/Hiphop gick till Uddevalladuon Maskooh.

I pausen spelar Uddevallabandet Human AND i och även Angeliqa, som nyligen vann tävlingen Torptalang.

Priset för Årets Folkmusik kammades hem av Vänersborgsduon Calatea.

Årets artist blev Jack Vreeswijk, som blev mycket hedrad av att få priset trots att han inte hade hunnit bo så många år i Uddevalla.

Sjömila som var nominerad i kategorin Årets pop stod på scen i nästa paus. De blev utan pris i den kategorin, men Magnus Sjöqvist fick pris för Årets kompositör/producent. Årets pop gick istället till Uddevallabandet Human AND i.

Marcel stod också på scen denna afton och även han kammade hem ett pris - Årets singer-songwriter/visa. Han visade prov på kvällens första divafasoner i sitt tacktal. Lite mer fart blev det på scen när Electric Hydra klev upp för att ta emot priset för Årets nykomling. Årets rock gick till Rebel Road och Årets hårdrock/metal gick till Uddevallabandet Warfect.

Arrangören Patrick Sundström hade även ett hederspris att dela ut och det gick till föreningen Musik mot cancer.

LÄS MER:"Varje gala behöver sina skandaler"

LÄS MER:Uddevalla har äntligen fått sig en riktig gala

LÄS MER:Se hela Guldkorpengalan i efterhand

LÄS MER:Redo för första Guldkorpen

LÄS MER:Maskooh om jakten på den elektroniska dunderhiten

LÄS MER:HUMAN AND i gör sig redo för Guldkorpengalan med ny musik

ANNONS