Pontus Blom, samordnare filmfestivalen Corax, som i år ställs in på grund av för få inskickade bidrag.
Pontus Blom, samordnare filmfestivalen Corax, som i år ställs in på grund av för få inskickade bidrag. Bild: Lasse Edwartz

Corax filmfestival ställs in – för få bidrag

På lördag skulle Corax filmfestival ha ägt rum på Biostaden i Uddevalla, men på grund av för få inskickade bidrag ställs årets festival in.

ANNONS

– Det är så klart supertråkigt, men vi har helt enkelt inte fått in tillräckligt många bidrag för att vi ska kunna hålla festivalen. Vi behöver ha minst ett tiotal för att det ska bli ett bra filmblock, säger Pontus Blom som är samordnare för Corax filmfestival.

Corax filmfestival är en kortfilmstävling för unga mellan 12-26 år som bor i någon av Fyrbodals kommuner. Syftet med filmfestivalen är att uppmuntra unga filmskapare till att arbeta med film.

Varför tror du att intresset varit så svalt i år?

– Det är så klart svårt att säga exakt vad det beror på. Det går i vågor från år till år, men vi har två-tre väldigt lyckade år bakom oss, så nu ska vi helt enkelt se över hur vi kan göra annorlunda nästa år, säger Pontus Blom.

ANNONS

Under de drygt tio år som filmfestivalen har arrangerats har de tvingats ställa in en gång tidigare. Till nästa år kommer de enligt Pontus Blom bland annat att förlänga ansökningstiden.

– Vi har en idé om att både öppna upp anmälan redan i oktober så att man som sökande har längre tid på sig. Vi ska också försöka marknadsföra oss tidigare. Vi har överlag väldigt bra underlag för att stimulera filmskapande bland unga i regionen, och det är jättetråkigt att vi måste ställa in men nu får vi helt enkelt se över hur vi kan göra det mer tillgängligt till nästa år.

Corax filmfestival skulle ha ägt rum den 14 mars inne på Biostaden i Uddevalla.