Det var första året som Svanesundsfestivalen hölls på Orust.  Arrangören Niklas Jigberg har redan börjat boka artister inför nästa sommar.
Det var första året som Svanesundsfestivalen hölls på Orust. Arrangören Niklas Jigberg har redan börjat boka artister inför nästa sommar. Bild: Håkan Fredriksson

Det blir en Svanesundsfestival nästa sommar också

Runt 6 000 besökare slöt upp under Svanesundsfestivalens invigningssommar. Initiativtagaren Niklas Jigberg ser det nästan som en plikt att göra om det nästa sommar.

ANNONS

Som en hyllning till den saknade vattenfestivalen i Svanesund bestämde sig Niklas Jigberg för att ge Orustborna en ny festival att sätta tänderna i. För drygt två veckor sedan var det premiär för den så kallade Svanesundsfestivalen. Redan nu står det klart att konceptet kommer att återskapas nästa sommar.

– Det känns fantastiskt! Vilken respons vi fick på det här evenemanget. Efteråt var vi förstås jättetrötta men när vi summerade det hela kändes det nästan som en plikt att göra festivalen nästa år igen, säger Niklas Jigberg.

Sagt och gjort, det är snabba puckar som gäller och både Nanne Grönvall samt Drängarna är redan inbokade inför 2020.

ANNONS

Manliga artister dominerade på scenen

Under årets festival var det stor manlig dominans på scenen. Av totalt tolv artister var endast tre kvinnor. Men det är inget som Niklas Jigberg ser som något problem.

– Vi försöker boka efter vad som drar folk. Vi ser inte efter kön utan bara efter vad som är bra artister.

På Svanesundsfestivalens facebooksida har arrangörerna gått ut med en omröstning där man kunnat gå in och rösta på vilka artister man önskar ska spela nästa år. På så sätt hoppas Niklas Jigberg att publiken ska bli mer delaktig i festivalens innehåll.