Iron Maiden återvänder till Ullevi nästa sommar

Iron Maiden har varit en flitig gäst på Ullevi. Nu är det dags igen. Den 27 juni kommer britterna till Göteborg för ännu en konsert.

ANNONS

GP har redan tidigare berättat att Ullevi är bokat för en konsert helgen efter midsommar. Iron Maiden var ett av de namn som ansågs aktuella, och nu är det alltså klart. Sångaren Bruce Dickinson och hans mannar, inklusive rockbesten Eddie, checkar in på Nordens största arena den 27 juni. Förband blir Alter Bridge och Airbourne.

Spelningen blir en del av Iron Maidens "Legacy of the beast-tour" som har rullat sedan 2018 och som hittills setts av två miljoner biljettköpare i 39 länder.

"Vi har haft en fantastisk turné såhär långt och reaktionerna har på scenen och showen har varit fenomenala. Hela bandet har kul ihop och vi är verkligen exalterade över att ta ut den här produktionen på vägarna även nästa år", säger Bruce Dickinson på bandets hemsida.

ANNONS

Iron Maiden kommer även att vara dragplåster på festivalen Copenhell som hålls i Köpenhamn under midsommarhelgen.

Drog 54 921 senaste besöket

Senast Iron Maiden spelade på Ullevi, 2016, lockade man 54 921 fans till arenan. Efteråt kom en hel del ilsken kritik mot ljudet under spelningen, något som även GP:s recensent Bella Stenberg noterade. Trots det gav hon konserten tre fyrar.

"Som band firar Iron Maiden 41 år senare i år. Det märks inte på framförandet. Däremot borde de veta hur en låtlista ska varieras för att skapa stämning och energi. Det har de inte lyckats med den här gången. Inte förrän på slutet då konserten når den nivå den borde haft hela tiden", skrev Bella Stenberg.

Med fyra kvällar Håkan Hellström, två konserter med tyska Rammstein, två Summerburst-fester och nu en Iron Maiden-spelning blir det en rekordsommar med totalt nio musikkvällar.

Biljetterna till Iron Maiden släpps den 14 november.

Sommaren 2020 på Ullevi

juni Summerburst

juni Summerburst

12 juni Håkan Hellström

13 juni Håkan Hellström

31 juli Rammstein

1 augusti Rammstein

28 augusti Håkan Hellström

29 augusti Håkan Hellström