Robyn klar för Way Out West

En av landets mest tongivande artister är klar för sommarens Way Out West i Slottsskogen. Det blir nämligen världsstjärnan Robyn som avslutar årets festival på största scenen.

ANNONS
|

Att stänga Way Out West som sista akt på festivalens största scen är få artister förunnat. Genom åren har jobbet gått till bland andra Alicia Keys, Lana Del Rey, Solange och Kanye West. I sommar blir det dock Robyn, en av det senaste decenniets mest tongivande svenska artister, som får ta sig an det hedersamma uppdraget.

Ni som eventuellt tvivlat på Robyns dragningskraft och artistiska styrka gör redan nu bäst i att googla på Robyn och Penn Station, ett klipp inspelat efter att sångerskan uppträtt inför ett knökfullt Madison Square Garden. Den där allsången går inte av för hackor.

ANNONS

Ett ännu kraftfullare styrkebevis var när det amerikanska musikmagasinet Rolling Stone nyligen utsåg Robyns "Dancing on my own" till hela 10-talets absolut bästa låt – i närmast löjligt stark konkurrens med superstjärnor som Adele, Beyoncé, Taylor Swift, Kendrick Lamar, Kanye West och Drake. Dessutom var Robyns "Body Talk" från 2010 den platta som GP:s musikredaktion utsåg till förra decenniets bästa svenska album.

– Vi är otroligt stolta över att kunna presentera en ikonisk artist som Robyn som avslutande headliner på årets festival. Redan på förhand vågar vi tippa att det blir ett av sommarens mest magiska liveframträdanden. Allsångsgarantin är ett faktum, säger Filip Hiltmann på arrangören Luger i en kommentar.

Klara för sommarens Way Out West som äger rum 13–15 augusti är förutom Robyn även Bon Iver, Khalid, FKA twigs, Burna Boy, The tallest man on earth, Michael Kiwanuka, Bikini Kill, Slowthai, The Black Madonna, Koffee och Boy Pablo.

ANNONS