Så gör du för att synas i nya storserien "Sagan om ringen"

Är du hårig, lite halvful och sugen på att resa söderut? Då kan jobbet som orch vara något för dig. Just nu söker teamet bakom "Sagan om ringen" massor av skådespelare.

ANNONS

TV-bolaget HBO:s makalösa framgångar med "Game of thrones" har inte gett de andra mediebolagen någon ro. Disney ska göra en ny actionserie baserad på Star Wars äventyrsvärld, tänkt att strömmas i nöjesjättens kommande tv-tjänst, och Amazon Studios har sedan ett par år gjort klart med förlaget Harper Collins, New Line Cinema och framförallt J.R.R. Tolkiens efterlevande om att skapa en helt ny tv-serie kring "Sagan om ringen", tänkt att utspela sig ett par århundraden före "Hobbiten" och Ringentrilogin (mer bestämt under Midgårds andra tidsålder då Sauron smider sin härskarring).

LÄS MER:Bayona regisserar nya "Sagan om ringen"

Tanken är att den rekorddyra "Sagan om ringen"-serien, vars prislapp beräknas hamna på svindlande tio miljarder kronor, ska få premiär under 2021. Efter att de tyngsta rollerna besatts av halvkända skådisar som Joseph Mawle, Markella Kavenagh och Ema Horvath jagar produktionsbolaget nu de ... hur ska vi säga, mindre kända skådisarna, statisterna, de som gärna sminkas i sju timmar för att få sitt huvud sönderklyvt och mosat efter tre sekunder – eller som kanske inte syns alls – men som ändå medverkar. På sitt eget sätt.

ANNONS

Söker korta och långa

Inspelningarna utanför Auckland håller som bäst på att dra igång men fortfarande saknas det folk. Massor av folk. Nya Zeeland har bara drygt 4 miljoner invånare och alla har redan spelat orch, så produktionsbolaget söker nu med ljus och lykta efter personer som först och främst är, citat, "håriga, håriga håriga". Men även rynkiga, androgyna, satta, väldigt ljushyade eller latinska människor behövs. Dessutom är de i stort behov av korta (under 152 cm) och väldigt långa personer (över 195 cm) samt cirkusartister som kan jonglera och/eller gå på styltor och elaka bikertyper.

LÄS MER: Ansökningformulär till "Sagan om ringen"

Det som framförallt behövs är dock orcher, då dessa elaka trollversioner av Astrid Lindgrens milda rumpnissar dör på löpande band. Men det tycks även råda ett skriande behov av alver, Midgårdsdvärgar och andra Tolkienbaserade livsformer.

LÄS MER:"Sagan om ringen"-serien får en andra säsong

Det alla hugade spekulanter på en skådiskarriär bör tänka på är att du förväntas ta dig själv till och från inspelningsplatserna i Nya Zeeland och att du måste ha ett godkänt arbetstillstånd för att få jobba i landet.

Information om uppehålls- och arbetstillstånd till Nya Zeeland finns här.