Svanesundsfestivalen ordnar familjefest på dagarna

Den här sommaren finns ett nytt koncept vid strandremsan i Svanesund. En tre dagars festival med artister och aktiviteter. Tanken är att festivalen ska vara någonting för alla och på dagarna är det barnen som får stå i centrum.

ANNONS

Ellen Hasselgren och systern Joline ska vara på plats hela dagen. De börjar borta vid bollkastningen där Ellen får lov att stå på disken för att få till ett bra kast från rätt vinkel. Tyvärr räcker det inte hela vägen och bollen missar. Men hon är nöjd ändå.

– Jag förlorade men fick den här ändå, säger hon och pekar på en gul och blå-blommig hawaiikrans som hänger runt halsen.

Systern Joline ser mest fram emot att åka den stora uppblåsbara rutschkanan men först ska de springa bort till mamma och äta popcorn.

Borta vid tjurridningen står Vilma och Benjamin Persson. De väntar tålmodigt på att tjuren ska monteras ihop och bli körklar.

ANNONS

– Jag har aldrig ridit en sådan här innan men om den står still, då vågar jag.

Vilma berättar att Benjamin är den som är modigast i familjen och han håller med. Själv vet Vilma inte om hon kommer att våga sätta sig i sadeln men hon har en idé.

– Om ni filmar kan de köra jättelångsamt och sen kan ni snabbspola efteråt, säger hon.

2000 personer på premiären igår

Svanesundsfestivalen håller på i tre dagar och innefattar både konserter och aktiviteter för alla åldrar. Under flera år huserade Vattenfestivalen längs med stranden i Svanesund. Som en hyllning och reinkarnation bestämde sig initiativtagaren Niklas Jigberg för att starta Svanesundsfestivalen i sommar.

– Jag ville göra något åldersöverskridande där alla kunde inkluderas, förklarar han.

Evanemanget har han fjärrstyrt ifrån Norge och under premiärkvällen igår kom runt 2000 personer till området.

– Det måste ändå vara rätt bra, säger Niklas Jigberg.

Under ett träd sitter Joline och Ellen Hasselgren och äter popkorn med sina föräldrar. För en stund sedan testade dem rutschkanan som Joline sett fram emot.

– Det var inte alls läskigt, säger Joline.

Ellen Hasselgren håller med.

– Det var kul men det var blött där uppe, jättemycket svett, säger hon.

Ändå är de inte fega på att lämna skuggplatsen för att springa bort och ta ett åk till.

ANNONS