I Göteborg genomfördes Summerburst senast 2019. På bilden uppträder DJ Tiesto från Nederländerna på Ullevi. Nu laddar arrangörerna för festivalen 2022 efter att varken förra året eller årets festival kunnat genomföras.
I Göteborg genomfördes Summerburst senast 2019. På bilden uppträder DJ Tiesto från Nederländerna på Ullevi. Nu laddar arrangörerna för festivalen 2022 efter att varken förra året eller årets festival kunnat genomföras. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Summerburst ställer in sin festival på Ullevi

Festivalen Summerburst kommer inte att genomföras i Göteborg under 2021, det meddelar festivalarrangörerna på Instagram. In i det sista hoppades man kunna hålla festivalen i år, men liksom i fjol tvingas den nu skjutas upp.

ANNONS
|

Planen var att fira festivalen Summerburts tioåriga jubileum på Ullevi i september. Men på lördagen meddelade festivalens arrangörer på Instagram att firandet får vänta till 2022.

”Vi har haft en nära dialog med våra myndigheter men sett till senaste tidens utveckling och besked står det klart att årets festival inte kommer att äga rum”, står det i inlägget på sociala medier.

Ökade smittspridningen ligger bakom

Anledningen till att man nu flyttar fram festivalen ytterligare en gång, är att man inte bedömer att den kan genomföras säkert i och med att smittspridningen av covid-19 åter ökar. Man uppmanar i inlägget även fler att vaccinera sig och utlovar en ännu mer maxad upplevelse nästa år:

ANNONS

”Det bästa vi alla kan göra nu, så att vi kan ses och dansa igen så snart som möjligt, är att vaccinera oss – vi uppmuntrar er alla att göra det så fort ni får möjligheten”.

Summerburst 2022 kommer att äga rum 3-4 juni. De med biljetter till Summerburst 2020 och 2021 kommer att kunna använda dessa till nästa års festival.

LÄS MER:Summerbursts vågspel – en månad till festivalen på Ullevi

LÄS MER:Regeringens coronaplan i höst – ser inte noll smitta som realistiskt

LÄS MER:Annika Lindes kritik – mot lättade restriktioner

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS