Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Klar. Dusan Jevtic har spelat U21-landskamper för Bosnien/Hercegovina och i tyska andraligan. Nu är han klar för Oddevold.

Landslagman klar för Oddevold

Oddevold har fått sin playmaker på mittfältet.

På tisdagen gjorde division 1-klubben klart med Dusan Jevtic. Mittfältaren, som fyllde 23 i söndags, har spelat tio U21-landskamper för Bosnien/Hercegovina. Han kommer närmast från en säsong med FK Sarajevo där han också blev bosnisk cupmästare.

Dusan Jevtic har fått stora delar av sin fotbollsfostran i Tyskland. Från 2005 till 2012 tillhörde han 1860 München, som lever i skuggan av storklubben Bayern München, men som var en Bundesligaklubb fram till 2012.

– Dusan var kapten i alla ungdomslag under sin tid han var där, informerar Oddevolds sportchef Johan Ederwall.

Säsongen därefter bytte Dusan Jevtic klubb till MSV Duisburg. Under sitt år i klubben spelade han två matcher i Tysklands andraliga.

Dusan Jevtic valde sedan att flytta hem till Bosnien i Sarajevo och nu går alltså fotbollsresdan vidare till Uddevalla.

Han spelade 72 minuter i träningsmatchen mot Utsikten förra helgen och kommer troligen att spela mot IFK Uddevalla på fredag.

– Det här känns väldigt spännande. Dusan behöver få lite tid på sig att lära känna spelarna på planen. Men han har varit magisk på träning. Det syns direkt att han har klass. Han har grymma fötter, säger Ederwall.

Kontraktet sträcker sig fram till 15 juli. Övergången har gått igenom samtliga instanser och Dusan Jevtic är spelklar till division 1-premiären borta mot Landskrona.