Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Volkswagens nya lilla suv T-Cross går att få i färger som sticker ut, som till exempel Energetic Orange Metallic.

Liten suv har väckt stor nyfikenhet i Bohuslän

Direkt innanför entrén på Toveks Bil står det senaste tillskottet bland suvarna på den svenska bilmarknaden. Liten men robust har den på kort tid väckt ett stort intresse i Bohuslän – Volkswagens nya och toppmoderna T-Cross.
Mikael Nilsson, försäljningschef på Toveks Bil i Skee
Mikael Nilsson, försäljningschef på Toveks Bil i Skee

Just nu kör Toveks Bil i Skee sommarkampanjer på flera av Volkswagens och Skodas modeller. Detsamma gäller butikerna i Uddevalla och Trollhättan som dessutom erbjuder fina sommarpriser på bilar från Audi (Uddevalla) och Seat (Trollhättan).

– Vi har alltid aktuella kampanjer på nya bilar. Och nu har vi bland annat en på T-Cross som man kan leasa från 2 395 kronor i månaden, säger Mikael Nilsson, försäljningschef på Toveks Bil i Skee.

"Tryck redan från början"

Det har bara gått en månad sedan Volkswagen T-Cross rullade in i butiken. Nu är modellen den första man ser när man kommer innanför dörren och västsvenskarna tycks redan ha hunnit få upp ögonen för den smidiga suven, som bara är 5 centimeter längre än en Volkswagen Polo.

Här är Toveks Bils kampanj på Volkswagen T-Cross

– Den har tagits emot väldigt bra. Det har varit tryck redan från början och det har helt klart funnits en efterfrågan på en liten suv. Många från närområdet har varit här, både för att titta och för att köpa, berättar Mikael Nilsson.

Vilka passar den här modellen?

– Det beror såklart på vilket syfte man har med sin bil, men generellt passar T-Cross den lilla familjen. Till exempel äldre och yngre par som gillar att suv-stilen gör den här Polo-baserade bilen lite tuffare. Man kommer ju upp lite och får en robustare bil i en suv och det är många som ser det som en stor fördel.

Stor teknik i liten bil

Så, när Volkswagen nu tagit fram sin första småbils-suv har man inte hållit igen. Tack vare effektiva motorer på antingen 95 eller 115 hästkrafter är T-Cross en bränslesnål suv för den som vill köra ekonomiskt. Här finns också allt från avancerad utrustning och ett gediget säkerhetstänk till möjligheten att välja färgkombinationer som sticker ut.

Kolla in aktuella kampanjer på Volkswagen hos Toveks Bil här!

– Egentligen kan man säga att teknik som finns i de större suvarna följer med även här och det är något som tidigare saknats i de mindre modellerna. Detta är något som folk uppskattar, säger Mikael Nilsson.

Det handlar bland annat om Lane Assist, som hjälper dig att hålla dig i filen, och Front Assist, som med hjälp av en kamera automatiskt övervakar området framför bilen och kan nödbromsa för folk som kommer gående, funktioner som finns med redan i T-Cross grundutförande.

Efterfrågan ökar

Trenden, att efterfrågan ökar när det gäller suv-segmentet, är enligt Mikael Nilsson lika tydlig i Bohuslän som i Sverige i stort.

– Så är det absolut. Allt fler ser suvarna som ett snyggare och bättre alternativ än den klassiska kombin.